Başkan Duman Bucalılarla pedal çevirdi

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Bucalılarla birlikte pedal çevirdi

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 16:27

Buca’da Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında kentsel hareketliliği artırmak ve çevreci ulaşım çözümlerine dikkat çekmek amacıyla yollar bisikletlilerin oldu. Başkan Duman ve Bucalıların katıldığı etkinlik Adnan Kahveci Caddesi’nde başladı, Hasanağa Bahçesi’nde sona erdi.

DAHA YAŞANABİLİR BİR GELECEK İÇİN EL BİRLİĞİ

Etkinlik konuşan Başkan Duman herkes için ulaşılabilir ve sürdürülebilir bir şehir yaratma hedefini anlattı. Duman, “Bugün burada, toplu taşıma, bisiklet yolları ve yaya yolları gibi ulaşım sistemlerine dikkat çekerek, herkes için ulaşılabilir ve sürdürülebilir bir şehir yaratma hedefimizi vurgulamak istiyorum. Bu hedef, yalnızca benim ya da belediyenin değil; hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Tüm dünyanın daha yeşil ve daha yaşanabilir bir gelecek için el birliğiyle hareket etmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

ŞEHRİ BİRLİKTE YAŞAYALIM

Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu yıl, daha geniş kapsamlı gerçekleştirildiğini belirten Duman şöyle konuştu;

“Etkinlikler kapsamında bugün, ‘Şehri Birlikte Yaşayalım’ sloganı ile hep birlikte Buca’nın caddelerinde bisiklet sürdük. Hepimizin bildiği gibi, şehirlerimiz yalnızca binalardan ve yollardan oluşmuyor. Kentlerimiz için daha az karbon salınımı yapmamız, doğal kaynaklarımızı daha dikkatli kullanmamız ve çevremize daha özenle davranmamız gerekiyor. Hem kendimiz hem de doğamız için daha fazla yürümeli, bisiklete binmeli ve toplu taşıma kullanmalıyız. Bireysel araç kullanımını mümkün olduğunca azaltmalıyız.”

BUCA’DA AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI MERKEZİ HASANAĞA BAHÇESİ OLDU

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında hafta boyunca Hasanağa Bahçesi etkinlikleri ev sahipliği yaptı. El emeği ürünlerin ve sağlıklı meyve ve sebzelerin yer aldığı Üretici Pazarı kuruldu. Sağlıklı yaşam aktiviteleri düzenlendi. Bu kapsamda pilates, taekwondo, tenis, nefes meditasyonu ve yoga gibi etkinliklere yer verildi. Çocuklar için sokak oyunları ve dans gösterileri düzenlendi