Başkan Tugay’dan SOLOTÜRK açıklaması: Teknofest İzmir’den daha önemli!

İzBB Başkanı Tugay, İzmir’in düşman işgalinin kurtuluş etkinlikleri kapsamında tasarruf tedbirleri nedeniyle gerçekleştirilmeyen ama Adana'daki Teknofest’te gerçekleştirilen SOLOTÜRK gösterilerine ‘Teknofest İzmir’den daha mı önemli?’ diye tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 22:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 22:50

SEMİ TEKTAŞ/ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay 18. Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Gündoğdu Meydanı’ndan yapılan konser ile son bulan etkinlik sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Tugay gündeme dair açıklamalarda bulundu. İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşu etkinliklerinde tasarruf etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilemeyen SOLOTÜRK gösterileri Adana'daki Tekonofest’te gösterilmesi tepkilere neden olmuştu. Başkan Tugay’da uygulamaya tepki gösterirken, “İzmir’in Kurtuluşu'nda SOLOTÜRK’ün olmaması bizim için önemli bir eksikti. Üzülmüştük. Tasarruf tedbirlerini bahane göstermişlerdi. Ama şimdi TeknoFest İzmir'in kurtuluşundan daha mı önemli? İzmirlilere büyük ayıp. Bu davranışları için onları ayıplıyorum. İzmir’e karşı daha samimi davranmalarını istiyorum. İzmir, çok değerli bir şehirdir. 9 Eylül de bu kent için önemli bir tarihtir. Hakikaten bu değeri onlar da hissetmeli ve gereğini yerine getirmeli. Önümüzdeki yıl bu hatanın tekrarlanmaması için süreci takip ediyor olacağız” diye konuştu.

KENDİ ÇABALARIMIZLA HAREKETE GEÇECEĞİZ

Körfez'deki koku ve balık ölümleri hakkında açıklamalarda bulunan Tugay, “Bakanlık ‘Acil eylem planı yapacağız, bizi bekleyin’ dedi. Biz kendi işimizi zaten yapıyoruz; yağmur suyu ayrıştırma, artırma çalışmalarımız devam ediyor. Var olan kirlilikle ilgili bakanlığın plan yapmasını, bize de görev vermesini bekliyoruz. Pazartesi yeniden toplantı yapılacakmış belki o zaman bir açıklama yapılır. Ama sonsuza kadar beklemeyeceğiz, bakanlık harekete geçmezse kendi çabalarımızla harekete geçeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.