Başkanı Görkem Duman: Bize düşen her görevi yerine getirmeye hazırız

Buca Belediyesi İklim Değişikliği Mücadelesinde Biz De Varız Proje ekibi, Almanya'nın Stuttgart şehrine bir ziyaret gerçekleştirdi. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, küresel sorunların çözümünde yerel yönetimlerin üstlenmesi gereken her çabanın ve çalışmanın destekçisi olacaklarını ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 14:51

Yaşanabilir kentler ve sürdürülebilir bir dünya için projeler yürüten Buca Belediyesi, “İklim Değişikliği Mücadelesinde Biz De Varız Projesi” çerçevesinde Almanya'nın Stuttgart şehrine bir ziyaret gerçekleştirdi. İklim değişikliğiyle mücadelede yerel yönetimlerin üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Bu mücadelede bize düşen her görevi yerine getirmeye hazırız” dedi.

“İklim Değişikliği Mücadelesinde Biz De Varız Projesi” hakkında açıklama yapan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, şu ifadeleri kullandı:

“Projemizde, katılımcı belediyelerin iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmak için uyum içinde çalışmasını hedefliyoruz. Özellikle iklim değişikliğinden en çok etkilenen çocuk, genç ve kadınların farkındalığını artıracak faaliyetler gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. İklim krizinin etkilerini yalnızca kutuplarda değil, artık kendi coğrafyamızda da her geçen gün daha fazla gözlemliyoruz. Bu nedenle, tüm paydaşlarımızla birlikte el birliğiyle iklim eylem planlarını hayata geçirmeye şimdiden başlıyoruz.”

Birçok çalışma ve uygulama örneği konuşuldu

Almanya’nın Stuttgart şehrine gerçekleştirilen ziyarete, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Gazi Çırak ve Araştırma-Geliştirme Müdürü Özkan Kalmaz ile birlikte projenin paydaşları Tunceli Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülsen Birgül Ağdemir ve Yuva Derneği'nden Erdem Vardar katıldı. Ziyaret sırasında, Stuttgart Belediyesi Eğitim Başkanı Isabel Fezer, Baden-Württemberg Eyaleti Başkonsolosu Makbule Koçak Kaçar ve Stuttgart Eyalet Parlamento'sunun ilk kadın Başkanı Muhterem Aras ile verimli görüşmeler gerçekleştirildi. Ayrıca, sürdürülebilir kalkınma hedefleri çerçevesinde atık yönetimi konsepti, yenilenebilir enerji ve gönüllü yerel projelere dair birçok çalışma ve uygulama örneği masaya yatırıldı.