Basmane’den Kadifekale’ye: Konak Tarih Gezileri yeniden başladı

Kent kültürünü ve tarihini tanıtmak amacıyla düzenlenen Konak Tarih Gezileri yeniden başladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 13:01

Konak Belediyesi tarafından düzenlenen Konak Tarih Gezileri kapsamında yeni dönemin ilk gezisi gerçekleştirildi. Katılımcılar İsmet İnönü Anı Evi ve Kitaplığı, Tarihi Roma Yolu, Kadifekale ile Basmane’nin geçmişi günümüzle buluşturan, simgeleşmiş tarihi mekanlarını ziyaret etti.

Başkanı Mutlu'dan İzmirlilere tarihi gezi daveti

Tüm İzmirlileri Konak Tarihi Gezilerine davet eden Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Bir kenti sevmek için tanımak, tanımak için sokaklarını adımlamak en güzel yol. Konak’ımız, Kale’sinden denize kadar köklü tarihi ve eşsiz kültür mirasıyla İzmir’in kalbi. İstiyoruz ki Konak’ta yaşayan komşularımız yaşadıkları kenti tarihi, kültürel boyutuyla da tanısın, Konak’a gelen misafirlerimiz kentimizin eşsiz yönlerini görsün” dedi.

Konak Tarihi Gezilerine katılmak için…

Her hafta salı ve perşembe günleri düzenlenen ücretsiz geziler 25 kişilik kontenjanla sınırlı. Geziye katılmak isteyenler Konak Belediyesi’nin 484 53 00 numaralı telefonundan, Kent Tarihi birimine ait 2907 ve 2909 numaralı dahili hattından rezervasyon yaptırarak katılım sağlayabilir.