Bayıldı, vidanjör ezdi, bebeğini kaybetti...

Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından genç kadın, ağır yaralı olarak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Mine Altınsoy, hastaneye entübe olarak getirildi. Vidanjörün çarpması sonucu kalça ve uyluk kemiği kırılan Altınsoy'un birçok parçalı kırığı da oluştu. Hayati tehlikesi bulunan genç kadına derhal müdahale yapıldı ve haftalarca yoğun bakımda tedavi altında kaldı

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 11:36

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, 2,5 yıl önce hamileliğinin 14. haftasında bebeğinin cinsiyetini öğrenmek için durakta otobüs bekleyen Mine Altınsoy, yola doğru bayıldı ve üzerinden bir vidanjör geçti. Bebeğini kaybeden genç kadın, uzun süre hastanede tedavi gördü ve bacağının kesilmesinden son anda kurtuldu. Doktorların olağanüstü çabalarıyla Mine, yeniden yürüyerek sağlığına kavuştu.

Mine Altınsoy (35), 27 Nisan 2022 tarihinde bebeğinin cinsiyetini öğrenmek için hastaneye gitmek üzere eşi Emrah Altınsoy'un (38) işleri dolayısıyla otobüs durağına geldi. Bir süre sonra sendelemeye başlayan ve başı dönen Altınsoy, yola düşerek bayıldı. O sırada yoldan geçen bir vidanjör, ne olduğunu anlayamayan çevredekilerin hemen müdahale etmesine rağmen, genç kadının üzerinden geçti.

Yoğun bakımdan çıkan ve hayata tutunan Mine Altınsoy, bebeğini kaybettiğini öğrendi. Tedavisi devam eden kadının sol bacağının ampute edilme riski bulunuyordu. Doktorların olağanüstü çaba sarf ettiği genç kadın, birçok ameliyat geçirdi ve ortopedi, fizik tedavi ile anesteziyoloji ve reanimasyon kliniklerinde tedavi gördü. Mine Altınsoy, hastanede günlerce kaldı ve tedavisi 2,5 yıl boyunca sürdü. Şu anda ise sağlığına kavuşarak hayata tutundu ve yeniden yürümeye başladı.

Üzerimdeki emeği çok büyük

Mine Altınsoy, "O gün çalıştığım için haftalık iznimi kullanmıştım. Bebeğimin cinsiyeti öğrenmeye gidiyordum. Durakta bekliyordum, anlamadığım bir şekilde baygınlık geçirdim. O sırada vidanjör benim üzerimden geçmiş. Sonrasında ambulanslar falan zaten hiçbir şekilde hatırlamadığım bir durum. 14 haftalık hamileydim ve bebeğimi kaybettim. İlk hamileliğimde, bedenen ve psikolojik olarak fazlasıyla zarar gördüm. Bebeğimi kaybetmek çok büyük bir üzüntüydü benim için. Sonrasında; yoğun bakım süreci, hatırlamadığım tedaviler gördüm ve 3 ameliyat geçirdim. Anestezi yoğun bakımda fazlasıyla kaldım. Şu an daha iyiyim; ama sol ayağımda ezilmeden dolayı bir düşük ayaklık kaldı. Artık yürüyorum, daha yavaşım ve daha dikkatliyim. Doktorlarımın benim üzerimdeki emeği çok büyük, ilgisi çok büyük. Ben hastaneden çıktıktan sonra bacağımı kaybetme durumumun olduğunu öğrendim. Gösterilen çaba için de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

16 Ekim Anestezi Günü dolayısıyla anestezinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Aksun, "Ameliyatlar sırasında hastaları sadece uyutmuyoruz" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Farklı anestezi yöntemlerimiz mevcut. Yoğun bakım kısmı olan reanimasyon, Mine Hanım’ın da tedavi gördüğü alan. Reanimasyon, kelime anlamı olarak yeniden canlandırmayı ifade eder. Yoğun bakımda, hastaların normal yaşamsal fonksiyonlarını geri kazandırmak için çalışıyoruz; kalp atışı, tansiyon, nabız, idrar çıkışı, sıcaklık ve solunum fonksiyonları gibi yaşamsal göstergelerin takibi yapılıyor. Mine Hanım’ın yürüyerek benim yanıma gelmesi beni çok mutlu etti. Bu anlatılamayacak bir mutluluk. Yoğun bakımda uzun süre yatan ve ağır bir travma geçiren bir hastanın yanınıza yürüyerek gelmesi, gerçekten muhteşem bir duygu."

Öte yandan, kaza sırasında baygınlık geçirip yola düşen Mine Altınsoy, yüzde 100 kusurlu bulundu. Gözaltına alınan vidanjör şoförü ise daha sonra serbest bırakıldı.