Bayraklı'da atık yağ denetimleri hız kazandı

Bayraklı Belediyesi, çevre ve halk sağlığını tehdit eden bitkisel atık yağlarla mücadelede denetimlerini artırdı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, gıda sektöründe yoğun bitkisel yağ kullanımı olan işletmelere yönelik rutin denetimlerine hızlandırarak, atık yağların yasal mevzuata uygun şekilde bertaraf edilip edilmediğini kontrol etti. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Geleceğe sağlıklı ve temiz bir çevre bırakmak için çalışmalarımız sürecek” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 13:52

Bayraklı Belediyesi, çevre ve halk sağlığını tehdit eden bitkisel atık yağlarla mücadelede denetimlerini hızlandırdı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri tarafından işletmelerin atık yağları mevzuata uygun şekilde ayrıştırıp, lisanslı geri dönüşüm tesislerine gönderip göndermedikleri incelendi. Bununla beraber geri dönüşüme katkı sağlamak için işletmelere çevre lisanslı firmalarla iş birliği yapmaları yönünde bilgilendirildi. Kurallara uymayan işletmelere ise cezai yaptırımlar uygulanacağı aktarıldı.

Yarınlara sağlıklı ve temiz bir çevre bırakmayı hedefliyoruz

Başkan Önal, bitkisel atık yağların çevreye ve halk sağlığına verebileceği zararları önlemek için çalışma yürüttüklerini ifade ederek, “Yarınlara güzel bir Bayraklı, sağlıklı ve temiz bir çevre bırakmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.