Bayraklı'da o bölgeler orman sınırları dışına çıkarıldı

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre İzmir’in Bayraklı ilçesinde bazı bölgeler orman sınırları dışına çıkartıldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2024 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2024 12:42

Muhabir-Berkay Erden / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imza ile İzmir’de bulunan bazı bölgeler orman sınırları dışına çıkartıldı. İzmir’de Şehir Hastanesi’nin ve TOKİ evlerinin bulunduğu Bayraklı İlçesinin, Bayraklı Mahallesinde orman niteliği bulunan bölge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile orman olma vasfını yitirdi. Yayınlanan karara göre orman dışına çıkartılan alanın en az iki katı kadar Orman Genel Müdürlüğü’ne tahsis yapılacağı belirtilirken yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ise şu şekilde; “(1) İzmir İli, Bayraklı İlçesinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verilmiştir.

(2) Birinci fikra kapsamında orman sınırları dışına çıkartılan alanların iki katından az olmamak üzere Devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılır.”