Belediye’nin temizliğine MEB müdahalesi

Okullarda temizlik sıkıntısı olduğunu söyleyerek ilçedeki okullarda temizlik faaliyeti yürüten Buca Belediyesi’ne ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından okullara girilmemesi yönünde talimat verildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 10:05

Yeni eğitim öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte okullardaki temizlik polemiği büyümeye devam ediyor. Okullarda temizlik faaliyeti gerçekleştiren yerel yönetimlerden biri olan Buca Belediyesi’ne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir talimat verildi. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın yaptığı açıklamaya göre; müdürlüğün verdiği talimat ile belediyeye bağlı temizlik ekiplerinin okullara giremeyeceği belirtilirken; Başkan Duman temizlik çalışmalarını durdurmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Başkan Duman, yaşanan temizlik sorunlarının ardından hızlıca harekete geçtiklerini belirterek; “Kıymetli Bucalılar, okullarımızda yeni eğitim öğretim sezonunun açılmasıyla birlikte temizlik konusunda yaşanan sorunların ardından Buca Belediyesi olarak hızlıca harekete geçmiş, hafta sonundan bu yana ihtiyaç duyan okullarımızda temizlik ekiplerimizi göndermeye başlamıştık. Bugün itibariyle Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen talimatla belediyemize ait temizlik ekiplerinin okullarımıza girmesine izin verilmemektedir. Ancak Belediye Yasası’nda ‘Belediyeler devlete ait her derecedeki okul binalarının inşaatı, bakımı ve onarımını yapabilir’ demektedir. Bu yasa doğrudan bize sorumluluk yüklemese de ‘yapabilir’ diyerek bu gibi zorlu şartlarda çocuklarımızın yanında olmamız için yasal bir zemin oluşturmaktadır” dedi.

Takdiri çocuklara ve velilere bıraktı

Yaptığı açıklamada okullardaki temizlik çalışmalarını devam ettirmeye hazır olduklarını belirten Başkan Duman, konuşmasını şu sözler ile noktaladı; “Buca Belediyesi olarak çocuklarımızın temiz olmayan koşullarda eğitim almasını, öğretmenlerimizin bu şartlarda eğitim vermesini içimize asla sindiremiyoruz. Bu kararın ardından bugünden itibaren Buca’mızdaki okullarda son derece verimli olan temizlik çalışmamızı maalesef durdurmak zorunda kalıyoruz. Üstüne basa basa tekrar söylüyorum; biz okullarımızı temizlemeye hazırız. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün almış olduğu bu kararın takdirini çocuklarımıza ve velilerimize bırakıyorum. Buca’da doğmuş, Buca’da ilkokulu, ortaokulu, liseyi ve üniversiteyi okumuş ve bu kentte belediye başkanı seçilmiş bir evladınız olarak benim tek derdimin çocuklar olduğunu bilmenizi istiyorum. Saygılarımla.”