Bergama'da Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında "Okula Pedallıyoruz" etkinliği yapıldı

Bergama Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında "Paylaşımlı Kamusal Alan" temasıyla düzenlediği "Şehri Birlikte Yaşayalım" etkinlikleriyle çevre dostu ulaşımı ve sağlıklı yaşamı teşvik etti. Etkinlikler çerçevesinde düzenlenen bisiklet turu ve yürüyüşlerle Bergamalılar, sürdürülebilir kent ulaşımının bir parçası olma fırsatı buldu. Öğrencilere yönelik "Okula Pedallıyoruz" etkinliği ile, Bergama Kültür Merkezi'nden 100. Yıl İlkokulu'na pedal çevrildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 17:14

Çevre dostu ulaşımın önemine dikkat çeken Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, karbon ayak izini azaltmak, sağlıklı, güvenli, yeşil ve trafiksiz bir Bergama inşa etmek için hareketliliği artırmamız gerektiğini vurguladı. Bisiklet turuyla sınırlı kalmayan etkinlikler arasında "Otomobilsiz Bir Günde Hep Birlikte Yürüyoruz" etkinliği de yer aldı. Her yaştan katılımcının yer aldığı yürüyüş, Bergama Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Bergama Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu ve bando tarafından verilen kısa bir konserle tamamlandı. Katılımcılar, hem spor yapmanın hem de eğlencenin keyfini çıkardı.

Sağlıklı ve sürdürülebilir bir gelecek için belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız

Etkinliklere katılan tüm vatandaşlara teşekkür eden Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, "Sağlıklı ve sürdürülebilir bir gelecek için belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız. Karbon ayak izimizi azaltmak için alternatif ulaşım modelleri geliştireceğiz. Şehir içindeki hareketliliği, hemşerilerimizin daha fazla katılım sağlamasıyla artıracağız" dedi.