Birlik Sağlık-Sen İzmir Şubesi’nde bayrak değişimi

Birlik Sağlık-Sen İzmir Şubesi'nde Başkan Berna Boran görevi devrederek genel merkeze aday olacağını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 12:00

Birlik Sağlık-Sen İzmir Şubesi’nde bayrak değişimi gerçekleşti. Şube Başkanı Berna Boran, görevini Mahmut Oğuz’a devretti.

Genel kurul, sendika delegelerinin yoğun katılımıyla Birlik Sağlık-Sen Genel Merkez binasında yapıldı. Berna Boran, genel merkez yönetimine aday olacağını duyurarak İzmir Şube Başkanlığı için aday olmayacağını belirtti. Yapılan oylama sonucunda Mahmut Oğuz, yeni İzmir Şube Başkanı seçildi.

Gerçek sendikacılık yapıyoruz

Genel Başkan Ahmet Doğruyol, genel kurulda yaptığı konuşmada sendikanın bağımsız ve kararlı duruşunu vurguladı. Doğruyol, “Biz gerçek sendikacılık yapıyoruz. Hiçbir siyasi partinin güdümünde değiliz. Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlüğü bizim kırmızı çizgimizdir,” dedi. Doğruyol, sağlık çalışanlarının haklarını savunma konusundaki kararlılıklarını yineleyerek, her zaman adalet ve liyakat için mücadele edeceklerini ifade etti.

Şubemizi daha üst seviyelere taşıyacağız

Görevini devreden Berna Boran, başarılı bir dönem geçirdiğini ve yeni hedeflerinin genel merkezde sürdürüleceğini belirtti. Mahmut Oğuz, görevine başladıktan sonra İzmir’in dört bir yanını ziyaret edeceğini ve tüm üyeleriyle birebir iletişim kurmayı hedeflediğini söyledi. Oğuz, “Elini sıkmadığımız üyemiz kalmayacak. İzmir şubemizi daha üst seviyelere taşıyacağız,” şeklinde konuştu.

Yeni dönemle birlikte, Birlik Sağlık-Sen İzmir Şubesi’nin faaliyetlerinde yeni bir ivme kazanması bekleniyor. Mahmut Oğuz, görevi devralmasının ardından Berna Boran’a teşekkür ederek bir çiçek takdim etti.