Bornova Belediyesi'nde Haziran ayı meclis toplantısı gerçekleşti

Bornova Belediyesi’nin Haziran ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Meclis gündeminde önemli maddeler yer aldı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki,"Hem kendi nakit akışımızı hem kredi imkanlarını hem de elde atıl, boşta duran hisseli işgal altında olan yerleri satma durumundaki elde edebileceğimiz gelir kalemlerini açık hale getirmek istiyorum" dedi

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 21:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 21:41

Bornova Belediyesi’nin Haziran ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Gerçekleştirilen meclis oturumunda Belediye Başkanı Ömer Eşki, Gürpınar Mahallesi’nde bulunan 2 bin 339 metrekarelik alanın, Işıklar Mahallesi’nde yer alan 2 bin 67 metrekarelik alanın ve Kemalpaşa Mahallesi’ndeki 185 metrekarelik arsa vasıflı taşınmazın satışı için meclis yetkisini istedi. Mecliste 683 milyon TL'lik ek bütçe oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye meclisi toplantısında alınan kararlar ile belirlenen taşınmazların satışıyla ilgili olarak, Belediye Başkanı ve meclis üyeleri karar verdi. Başkanlıktan ve komisyondan gelen önergeler konuşuldu. Meclis toplantısının sonunda Başkan Ömer Eşki'nin doğum günü kutlandı. Bornova Belediyesi’nin bir sonraki olağan meclis toplantısı 1 Temmuz Pazartesi saat 18:00’da gerçekleşecek.

ARSALARIN FAYDA SAĞLAMASINI İSTİYORUZ

Komisyonlardan gelen raporlar görüşülürken arsaların satılması konusu mecliste tartışıldı. Komisyonlardan oyçokluğu ile gelen raporla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Sait Tatlı, soru sordu. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki," Naldöken mahallesinde işgal altında olan hisseli bir arsa var. Atıl durumda olan arsanın Belediyeye faydası yok. Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında nakit paraya ihtiyaç olabilir. Bu arsaların orada öyle duracağına Belediyeye faysa sağlamasını istiyoruz. Kemalpaşa sınırlarında arsalarda inceleme yaptı. Satarak hizmet olarak kullanmayı düşünüyoruz” dedi.

TÜM İMKANLARI MASAYA YATIRACAĞIZ

Vatandaşlara hizmet götürebilmek için tüm imkanları masaya yatıracaklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki,” Ben aday adayı iken Işıkkent Mahallesi’nde bir söz vermiştim… Bölgede doğudan gelen vatandaşlarımız var. Karadenizlere, Egelilere, göçmenlere göre de daha farklı bir taziye yerine var. Oraya taziye evi yapma sözünü vermiştim Tasarruf tedbirlerinde büyük ihtimalle ihtiyaç yoktur, yapamayacaksınız diye bir karar çıkacak. Oraya da herhalde biz şunu yapacağız; ‘Tasarruf tedbirlerinin dolayı tazeye evi yapamıyoruz, lütfen kimse ölmesin.’ Artı mal satılmaz diye bir durum yok. O mal eğer boş atıl durumda duruyorsa ve bir enerjiye ihtiyaç, bir gelire ihtiyaç varsa satılır. Ben ilk görevimi aldığımda şartlardaki rakamları söyledim. Geçtiğimiz ay mayıs ayı ve vergi ayıydı. Bornova Belediyesi’ne gelen rakamlarla şu anda da kasada para var diyorum. Ama ben Bornova'da 45 mahallenin 40 tanesini köylere dahil olmak üzere gezdim. İhtiyaçlarını not aldım ve bu ihtiyaçları hayata geçirmeye çalışıyorum. Bu ihtiyaçları hayata geçirirken de bunları az önce de söylediğim gibi maddi kaynak olmadan hayata geçiremeyeceğiz. Bütün kanalları açmaya çalışıyorum. Hem kendi nakit akışımızı hem kredi imkanlarını hem de elde atıl, boşta duran hisseli işgal altında olan yerleri satma durumundaki elde edebileceğimiz gelir kalemlerini açık hale getirmek istiyorum. İhaleye çıksa bile benim onayım olmadan satış yapılmıyor. Eğer ihtiyacımız yoksa kasada para varlığı ile övünmeyeceğimi baştan beri söylüyorum. İhtiyacımız yoksa tabii ki satmayacağız. Keşke kredi faizleri bu kadar yüksek olmasaydı krediyle çeker bunları yapardık. Ama ben dediğim gibi bir söz verdim vatandaşa hizmet götüreceğiz diye. Bu hizmeti de yapabilmek için tüm imkanları masaya yatırmaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.