Bornova Belediyesi'nden Beydağ'a destek

Bornova Belediyesi Ekim Ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu Belediye Başkanı Ömer Eşki yönetiminde gerçekleşti. Alınan karar doğrultusunda Beydağ Belediyesi'ne bir kamyonet ve bir kamyon bedelsiz olarak hibe edildi

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 20:34
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 20:34

Bornova Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın 1'inci birleşimi Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki liderliğinde toplandı. Toplantıya Meclis Başkan Vekilleri, Encümen Üyeleri, Divan Katipleri ve İhtisas Komisyonu üyeleri katılım gösterdi. Meclis toplantısında Başkanlıktan gelen önergeler görüşüldü. Meclis gündeminde önemli maddeler yer aldı.Bornova Belediyesi Meclisi'nin aldığı kararla Beydağ Belediyesi’ne bir kamyonet ve bir kamyon bedelsiz olarak hibe edildi. Meclis toplantısı alınan kararlardan sonra dilek ve temenniler ile sona erdi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR'DEN ALABİLİRLER

Beydağ Belediyesi’ne yapılacak olan araç desteği hakkında konuşan AK Parti Meclis Üyesi Akın Dalgıç, “ Bunlar ekonomik ömrünü tüketmiş. Bu iki araç ömürlerini tamamlayınca tasfiye edilmesi doğrudur. Bu araçlar tasfiye edilsin ve bunların yerine yerli ve elektrikli araç almak daha iyi olur. Bu araçların bu şekilde değerlendirilmesini talep ediyoruz. Beydağ Belediyesi’nin bu araçlara ihtiyacı varsa İzmir Büyükşehir’den alabilirler” ifadelerini kullandı.

KAMU YARARAI OLARAK DÜŞÜNDÜK

Hibe edilecek araçların Beydağ  ilçesi için daha faydalı olacağını belirten Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Bunun kararını Fen İşleri Müdürlüğü ile birlikte verdik. Bizim için kullanım ve ekonomik ömrünü doldurmuştu. Önerinizin haklılık yeri ver. Bu da bir öneridir. Beydağ’da zabıta araçları ve maliyet hesaplaması yaptık. Bu uygulamanın oradaki insanlara daha fazla ihtiyacı olacağını düşündük ve kamu yararı olarak düşündük ve böyle bir karar aldık” şeklinde konuştu.

ARAÇLAR BEYDAĞ BELEDİYESİ'NE VERİLDİ Mİ?

Belediye Başkanı Ömer Eşki’ye soru yönelten AK Parti Grup Başkanvekili Sait Tatlı, “ Bu bahsi geçen araçlar Beydağ Belediyesi’ne verildi mi, yoksa hala bizim elimizde mi?”  diye sordu. AK Partili Tatlı’ya cevap veren Başkan Eşki, “Birçok belediye ile karşılıklı yardımlaştığımız oluyor. Peşine düşmüyoruz. Bürokratlarımız ilgileniyor. Bilgim yok” diye konuştu.