Bornova Belediyesi, tarımsal kalkınmayı desteklemek için "Ana Arı Yetiştiriciliği Eğitimi" programını başlattı. Bu eğitimde, arıcılığa yeni adım atan üreticilere kovan, arıcılık ekipmanları ve koruyucu kıyafet desteği sunuluyor. Bunun yanı sıra, Homeros Vadisi’nde kurulan demo arılık ve yaklaşık bin lavanta fidanı ile de üretim teşvik ediliyor.
Eğitim, Bornova Tarım İlçe Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Nevzat Kavalar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ziraat Yüksek Mühendisi Üzeyir Karaca’nın katıldığı etkinlikte, genel arıcılık hakkında bilgiler paylaşıldı. Ana arının kovan içindeki işlevi ve yetiştirme yöntemleri üzerinde duruldu. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilecek.
KOVAN VE EKİPMAN DESTEĞİ YAPILIYORBornova Belediyesi, arıcılığa yeni başlayan üreticilere sadece eğitim vermekle kalmayıp, aynı zamanda kovan, arıcılık ekipmanları ve koruyucu kıyafet desteği de sağlıyor. Homeros Vadisi’nde, arıların daha verimli bir şekilde yetişebilmesi için 30 dönümlük bir demo arılık kurulmuş olup, bu alanda arıların sevdiği bitkilerin ekimi yapılarak üretime teşvik ediliyor.
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, arıcılık eğitimlerinin kırsal kalkınma hedefleri açısından önemine vurgu yaparak, “Kırsal bölgelerde üretimi artırmayı amaçlayan projelerle üreticilerimize katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bornova Belediyesi olarak sadece arıcılık alanında değil, kırsal bölgelerimizin kalkınması için çeşitli alanlarda üreticilerimizin yanındayız. Ana Arı Yetiştiriciliği Eğitimi ve kovan desteğimizle, yerel üretimi teşvik ediyor, kırsal kesimde sürdürülebilir kalkınmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.