Bornova’da bir ilk: 3 mahallenin alt yapısı eş zamanlı olarak güçleniyor

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bornova’da bir ilki gerçekleştirerek, eş zamanlı olarak 3 ayrı mahallede asfaltlama çalışması gerçekleştirdiklerini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 13:42

İzmir Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bornova’da bir ilki gerçekleştirerek, aynı gün içerisinde eş zamanlı olarak 3 ayrı mahallede asfaltlama çalışması gerçekleştirdiklerini duyurdu. Yapılan çalışmalarla birlikte daha güvenli ve konforlu yollar sunmayı hedeflediklerini belirten Başkan Eşki, Mevlâna Mahallesi, Kızılay Mahallesi ve Sarnıç Köyü'nde yürütülen asfaltlama işlemlerinin, Bornova'nın ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla titizlikle planlandığını dile getirdi.  Eşki, bu çalışmalara vatandaşların ulaşımını kolaylaştıracak şekilde devam edeceklerini ve Bornova’nın her köşesinde ihtiyaç duyulan asfaltlamaların gerçekleştirileceğini vurguladı. Eş zamanlı olarak yapılan bu çalışmalar, Bornova’nın gelişimine katkı sağlarken, ilçe sakinlerinin yaşam kalitesini artırmayı da hedefliyor.

DAHA GÜVENLİ YOLLAR SUNMAYI HEDEFLİYORUZ

Bornova’da 3 farklı noktada asfaltlama çalışması yapıldığını belirten Başkan Eşki, “Bornova'da ilk kez 3 farklı noktada eş zamanlı asfalt çalışması yapıyoruz. Ekiplerimiz bu süreçte hız kesmeden çalışarak, vatandaşlarımıza daha güvenli ve konforlu yollar sunmayı hedefliyor.  Mevlâna Mahallesi 1709 Sokak, Kızılay Mahallesi 702 Sokak ve Sarnıç Köyü Akyar Sokak” diye aktardı. Aynı zamanda sosyal medya hesabından paylaştığı videoda ise Eşki şu sözlere yer verdi: “Mevlâna Mahallesi’ndeyiz. Mevlâna Mahallesi’nde Kent Lokantası kuracağımız sokaktayız. Burada fen işlerimizin birkaç gündür yoğun bir çalışması vardı. 1707 Sokakla, 1709 Sokağın kapalı olduğu yollar açıldı, birbirine bağlandı. İlçe başkanımız da yaptığımız çalışmaları gözlemliyor. Bornova’da bir ilk yapıyoruz. Aynı gün içerisinde aynı saatlerde 3 farklı mahallede asfalt serimi yapıyoruz. İlki Mevlâna Mahallesi’nde arkadaşlarımız burada çalışmalarını yapıyor. Yakında burası açılışa hazır hale gelecek.”

12 KÖYDE ASFALTLAMALAR YAPILACAK

Aynı zamanda Sarnıç Köyü’nde muhtarın talebi üzerine Akyar Sokak’ta asfaltlama organizasyonunun olduğunu dile getiren Eşki, “Köylerimizi ihmal etmedik. 12 köyümüzün tamamında ihtiyaç duyulan asfaltlamalar yapılacak. Bornova’nın her yerine vatandaşlarımızın ulaşımını kolayca sağlayacağız” dedi. 3’üncü duraklarında ise Kızılay Mahallesi’nde olduklarını belirten Eşki, “İlçe başkanımız, büyükşehir ve Bornova Belediye Meclis Üyeleri ile beraberiz. Mahallede daha önce başlattığımız asfaltlama çalışması devam ediyor. Bornova’nın tüm sokaklarını asfaltlayıp vatandaşlarımıza layık bir hale getirene kadar devam edeceğiz” diye belirtti.