Bornova Belediyesi, çocuklarda çevre bilincini artırmak amacıyla düzenlediği eğitim programlarını sürdürüyor. Anaokulundan itibaren üniversiteye kadar her yaş grubuna uygun içerikler hazırlayan Bornova Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, aynı zamanda Atık Getirme Merkezi’nin daha aktif kullanılmasına yönelik bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştiriyor. Belediyenin düzenlediği ‘İklim Değişikliği ve Atık Yönetimi Eğitimi’ büyük ilgi görüyor. Bu eğitimlerle, çocukların evlerinde biriktirdikleri atık pil, atık yağ ve ambalaj malzemelerinin Bornova Belediyesi ile okullar arasında yürütülecek işbirliği sayesinde ülke ekonomisine kazandırılması amaçlanıyor.
Eğitimler kapsamında Altındağ Merkez Mahallesi Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi’nden çocuklar, anneleriyle birlikte Bornova Belediyesi Atık Getirme Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında, geri kazanılabilir atıkların mutfak atıklarıyla karıştırılmadan ayrı bir şekilde toplanması ve bu atıklardan ham madde üretilerek ekonomiye katkı sağlanabileceği anlatıldı. Ayrıca, bitkisel atık yağların lavabolara dökülmesinin çevreye zararları vurgulandı ve bu atıkların temiz pet şişelerde biriktirilerek geri kazanılabileceği belirtildi. Eğitimin bir diğer önemli konusu da orman yangınlarının önlenmesi oldu.
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, eğitimlere katılan çocukların, edindikleri bilgileri okullarında, çevrelerinde ve aileleriyle paylaşarak birer çevre bilinci neferi olacaklarını belirtti. Başkan Eşki, “Bornova Belediyesi olarak çevremizi korumak ve daha yeşil bir Bornova’da yaşamak için Avrupa Birliği destekli BornBerg Projesi başta olmak üzere birçok kapsamlı çalışma yapıyoruz. Çocuklarımızın bu bilince küçük yaşlardan itibaren ulaşmasının çok önemli olduğuna inanıyorum” dedi.
Çevre bilinci nedir?Çevre bilinci, bireylerin veya toplumların çevreyle uyumlu ve dengeli ilişkiler kurabilmesi için geliştirmesi gereken davranış, tutum ve düşünce biçimini ifade eder.