Bornova'da Kısa Film Günleri başlıyor

Bornova Belediyesi, bu yıl dördüncü kez düzenlenecek olan Bornova Kısa Film Günleri için geri sayımı başlattı. 11-13 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşecek etkinlikte, 23 ülkeden 48 kısa film sinemaseverlerle buluşacak. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "Sanat ve kültürün gücüyle Bornova'yı uluslararası bir çekim merkezi haline getirmek istiyoruz" şeklinde ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 16:59

Bornova Kısa Film Günleri, ulusal ve uluslararası kısa film festivallerinde gösterilen kurmaca, belgesel ve animasyon türündeki seçkin filmleri izleyicilere sunacak. Etkinlik süresince film gösterimlerinin yanı sıra, yönetmen söyleşileri, atölye çalışmaları ve bir sergi de düzenlenecek. Tüm etkinlikler halka açık ve ücretsiz olacak.

Etkinlik, 11 Ekim'de Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi'nde Fransız yönetmen Matteo La Capria'nın "Another Alice" adlı filmiyle başlayacak. 12 ve 13 Ekim tarihlerinde Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde tüm gün sürecek film gösterimleri ve yönetmen söyleşileri düzenlenecek. Özellikle Konuk Yönetmen Seçkisi ve Jüri Filmleri Seçkisi’nin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

İki atölye düzenlenecek

Bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek BKFG Pitching Platformu'nda finalist olan 8 kısa film projesinden üçüne ekipman desteği ödülü verilecek. Sinemaya ilgi duyan Bornovalılar için "Pitching Nasıl Yapılır" ve "Buluntu Görüntünün Sinemada Kullanımı" başlıklı iki atölye de düzenlenecek. Atölyelere katılmak isteyenler, 6 Ekim'e kadar Bornova Belediyesi'nin internet sitesi üzerinden başvuruda bulunabilecekler.

Bornova'yı uluslararası bir çekim merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Bornova'nın kültür ve sanat yaşamını her geçen gün zenginleştirmek için çalışıyoruz. Genç yetenekleri destekleyerek sinema alanında ilham verici projelere ev sahipliği yapıyoruz. Kısa Film Günleri, sinema sektörüne adım atmak isteyenler için önemli bir platform sunuyor. Tüm sinema tutkunlarını Bornova'ya bekliyoruz” dedi.

Bornova Kısa Film Günleri ile ilgili daha fazla bilgiye, etkinliğin Instagram hesabı @bornovakisafilmgunleri üzerinden ulaşılabilir.