Bornova’da Minik Şefler Berliner Atölyesi başlıyor

Bornova Belediyesi tarafından çocuklar için düzenlenen Minik Şefler Berliner Atölyesi, 8-9-10 Ekim’de katılımcılarını ağırlamaya hazırlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 13:35

İzmir Bornova Belediyesi, çocuklara yönelik eğlenceli ve öğretici bir etkinlik olan ‘Minik Şefler Berliner Atölyesi’ni başlatıyor. Evka-3 Mutfak Atölyesi’nde düzenlenecek bu etkinlikte çocuklar, sevilen Alman tatlısı Berliner’i yapmayı öğrenirken el becerilerini geliştirecekler. Hem eğitici hem de keyifli anların bir arada yaşanacağı atölye, çocuklara mutfakta yaratıcı olmanın ve kendi yaptıkları lezzetlerin tadını çıkarmanın mutluluğunu yaşatacak. Ayrıca, etkinlik sırasında çocuklar birbirleriyle tanışıp sosyalleşirken, mutfak dünyasının kapılarını keşfetme fırsatı bulacaklar. 

ATÖLYE 8-9-10 EKİM’DE DÜZENLENECEK

Atölye, 8-9 Ekim tarihlerinde 4-8 yaş arası minik şeflere, 10 Ekim’de ise 9-12 yaş grubundaki çocuklara yönelik olacak. Sabah 10.30’da ve öğleden sonra 15.30’da olmak üzere 2 grup halinde gerçekleştirilecek bu etkinlik, çocukların unutulmaz bir deneyim yaşamasını sağlayacak. Berliner yapımının yanı sıra, çocukların takım çalışması, sabır ve yaratıcılık gibi becerilerini geliştirecek bir deneyim sunulacak.

YEMEK YAPMANIN PSİKOLOJİK ETKİLERİ 

Yemek yapmak, yalnızca temel bir ihtiyaç olarak görülse de mutfakta zaman geçirmenin psikolojik ve fiziksel sağlığa olumlu etkileri yapılan araştırmalar sonucunda bilimsel olarak kanıtlanmış. Yaşamımızı sürdürebilmek için elbette beslenmeye ihtiyaç duyarız; bu da yemek yapmayı zorunlu hale getirir. Ancak bazı insanlar için yemek pişirmek, sadece karın doyurmakla sınırlı kalmaz; aynı zamanda stresle başa çıkmanın ve zihinsel dinginlik kazanmanın bir yolu haline gelir. Mutfakta geçirilen bu süreç, birçok kişi için adeta bir terapi niteliği taşır. Yoğun bir günün ardından, yemek hazırlığına odaklanmak, zihni meşgul ederken kaygıyı azaltır ve ruh halini iyileştirir. Yemek yapmanın psikolojik etkileri bunlarla da sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda yemek yapmak; Birçok duyguyu harekete geçirir, duyguların dışa vurumunu kolaylaştırır, sakinleştirir, endişeleri azaltır, mutluluğu artırır, sabretmeyi öğretir ve zaman yönetimini öğrenmeye yardımcı olur.