Bornova’da yeşil gelecek için çalışmalara devam

Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-II: Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme Hibe Programı çerçevesinde, kısa adı BORNBERG olan Bornova ve Heidelberg Belediyeleri arasında gerçekleştirilen İklim Uyum Şehir Eşleştirme Projesi’nin önemli unsurlarından biri olan eğitim çalışmaları, ilçedeki okullarda devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 17:10

Bornova Belediyesi’nin proje ortakları arasında yer alan Yaşar Üniversitesi akademisyenleri tarafından verilen eğitimlerde, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konularında bilgiler aktarılıyor. Uğur Okulları Bayraklı Kampüsü'nde gerçekleştirilen farkındalık eğitiminde, proje ortakları arasında yer alan Yaşar Üniversitesi proje ekibinden Prof. Dr. Nurdan Yıldırım ve Dr. Öğretim Üyesi Emin Selahattin Umdu, Bornova’yı ve Türkiye’yi bekleyen iklimle ilgili gelişmeleri ve alınabilecek önlemleri anlattı.

Bornova Belediyesi'ne 100 bin Euro hibe

Proje kapsamındaki eğitimler, 'kurumsal kapasite geliştirme' ve 'farkındalık oluşturma' olmak üzere iki ana başlık altında toplanıyor. Farkındalık oluşturma eğitimleri, gençler, gençlik çalışanları, çocuklar ve kadınlar gibi hedef kitleleri kapsıyor. Bornova Belediyesi, 110 bin Euro bütçeli bu proje için Avrupa Birliği'nden 100 bin Euro hibe desteği alıyor.

Bu bilinci tüm çocuklarımıza aşılamak amacıyla eğitimlerimize devam edeceğiz

Yenilenebilir enerji alanında yüksek lisans sahibi olan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Uğur Okulları’ndaki eğitim toplantısında çocuklara hitaben, “Size hak ettiğiniz dünyayı bırakmak için mücadele ediyoruz. Umarım hep birlikte başarılı oluruz,” dedi. İnsanların doğa üzerindeki tahribatlarının yarattığı etkileri anlatan Başkan Eşki, BORNBERG Projesi ile doğanın korunmasına yönelik bir çalışma yürüttüklerini vurguladı. “Eğer çocuklar doğaya sahip çıkarsa ve doğanın korunması için bir mücadele başlatırlarsa, buna karşı kimse duramaz,” diyen Eşki, “Doğamızı çocuklarımıza düzgün ve sağlıklı bir şekilde teslim etmek istiyoruz. Bunun için çalışmaya ve bu bilinci tüm çocuklarımıza aşılamak amacıyla eğitimlerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.