Bornova'da yoksullukla mücadele için farkındalık sergisi

Bornova Belediyesi’nin 17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü'nde toplumsal sorumluluk bilinciyle yoksulluk sorununa dikkat çekmek için açtığı sergi büyük ilgi gördü

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 10:51

Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen sergide Türkiye'deki yoksulluğun boyutları, veriler ve çarpıcı görsellerle gözler önüne serildi.

Başkan Eşki’den ziyaret

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki sergiyi ziyaret etti. Burada yoksulluk sorununa ve yerel yönetimlerin artan sorumluluklarına değinen Eşki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı Kent Lokantalarını hatırlattı.  Eşki, bu tür hizmetlerin artık Türkiye genelinde belediyelerin temel görevlerinden biri haline geldiğini vurguladı.

“Cumhuriyet için utanç verici bir tablo”

Ucuz gıda sağlama ve gıda bankaları kurmanın yerel yönetimler için zorunluluk haline geldiğini belirten Eşki, "Bu durum yüzyıllık bir Cumhuriyet için utanç verici bir tablo. Yoksullukla mücadele etmek, insanların yalnızca karnını doyurmak veya temel ihtiyaç maddelerini sağlamak olmamalı" dedi.

“Bu ülkeyi soyan yapılarla savaşacağız”

Eşki, yoksulluğa karşı mücadelenin sadece yardım sağlamaktan öte, köklü bir değişimle mümkün olacağını söyledi. Kapitalist ve emperyalist sistemin yerli işbirlikçileriyle mücadele edeceklerini belirten Eşki, "Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak, vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde, iktidar olduğumuzda bu ülkeyi soyan yapılarla savaşacağız" dedi.