Bornova’dan afetlere karşı iş birliği

Doğal afetlere karşı daha dirençli olabilmek adına çalışmalar yürüten Bornova Belediyesi, BORAK ile imzaladığı protokol ile sadece Bornova’daki değil Türkiye’deki eksikliklere de çözüm üretmeye çalışacak

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 15:30

Bornova Belediyesi gerçekleşebilecek doğal afetlere karşı ilçenin direncini arttırmaya yönelik çalışmalarını sürdürürken; Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki Bornova Arama Kurtarma Derneği (BORAK) ile bir iş birliği ve teknik destek protokolü imzalandığını duyurdu. İlçedeki sivil toplum kuruluşları (STK) ile iş birliği içerisinde hareket ettiklerini söyleyen Başkan Eşki, derneğe gereken desteği sağlayacaklarını belirterek; “Bornova Arama Kurtarma Derneği ile afetlere hazırlık ve müdahale konusunda işbirliği ve teknik destek protokolü imzaladık. Doğal afetlerle mücadelede ilçemizdeki sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde hareket ediyoruz. Bu protokol ile birlikte BORAK’ın eğitim, proje ve faaliyetlerinde gereken desteği sağlayacağız. Protokolle birlikte afetlere karşı alınacak önlemleri güçlendirerek daha donanımlı bir yapıya kavuşmayı planlıyoruz” diye açıklamalarda bulundu.

Yeterince K-9 köpeği yok

Doğal afetleri bir beka sorunu olarak tanımlayan Başkan Eşki, sadece Bornova için değil Türkiye için de çalıştıklarını belirtti. K-9 köpeği sayısının az olduğuna dikkat çeken Başkan Eşki, ilçedeki STK’lar ile bu açığı kapatmak için çalışacaklarını belirttiği açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Türkiye’nin en büyük beka sorunu yaşayacağı doğal afetler. Bunu depremde ve geçenler de yaşadığımız yangınlarda gördük. Biz de bunla mücadele için ilçemizde etkili olan sivil toplum kuruluşları ile beraber omuz omuza hareket edip vatandaşlarımızı harekete geçirecek bir uygulamanın içerisine girmek istiyoruz. Bunun yanı sıra sadece ilçemizin değil, Türkiye’nin önemli problemlerini ve eksikliklerini bu iş birliği ile çözmeye niyetliyiz. Bunlardan bir tanesi ülkemizde yeteri kadar K-9 köpeği yok bu açığı kapatmak için ilçemiz ve ilçemizde bulunan sivil toplum kuruluşları ile beraber omuz omuza vererek çalışmalarımızı yürüteceğiz. Umarız buradan küçük de olsa ülkemize faydalı bir çalışmayı hayata geçiririz.”