Buca’da Askıda Yemek uygulaması başladı: İlk bağış Başkan Duman’dan

İkinci ve üçüncü belediye lokantalarını hizmete açmaya hazırlanan Buca Belediyesi’nde Askıda Yemek uygulaması başladı. İlk bağış Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’dan geldi

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 15:56

CHP Genel Başkanı Özgür Özel tüm belediye lokantalarında askıda yemek uygulamasının başlaması için talimat vermişti. Buca’daki belediye lokantasında Askıda Yemek uygulamadı başladı. İlk bağışı yağan Görkem Duman “Bu sıkıntılı günleri vatandaşlarımızla omuz omuza dayanışma içerisinde atlatacağız” diye konuştu.

“Zor günleri dayanışma ile atlatacağız”

Buca’da 6 aydır hizmet veren ve vatandaşların yoğun ilgi göstermesinin ardından ikinci belediye lokantası için harekete geçildi. İkinci belediye lokantası için çalışmalar sürerken Başkan Duman, Buca’da dayanışmayı büyüterek daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak için “Askıda Yemek” uygulamasına başladıklarını açıkladı. Vatandaşları yaşadığı topluma duyarlı olmaya çağıran Başkan Duman, “Maddi imkânı olan vatandaşlarımızı bu büyük dayanışmaya katkı sunmaya davet ediyoruz. Biz Anadolu insanları, ‘Komşusu açken, tok yatan bizden değildir’ anlayışını yıllardır bu topraklarda sürdürüyoruz. Gelin hep birlikte bu geleneği ilçemizde de yaşatalım” diye konuştu.

Sosyal demokrat belediyecilik ilkesi ile çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, yaşanan ekonomik kriz sonucu kent yoksulluğunun giderek arttığını belirterek, “Emeklilerimiz 12 bin 500 lira maaş ile bir ayı geçirirken, öğrencilerimiz yokluk nedeni ile öğünlerini atlamak zorunda kalırken, birçok kişi sağlıklı temiz gıdaya ulaşamazken hepimiz elimizi taşın altına koymak zorundayız. Bu sıkıntılı günleri hemşehrilerimizle omuz omuza dayanışma içerisinde atlatacağız. Buca’da yaşayan tek bir vatandaşımız dahi yatağına aç girsin istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bağışlar IBAN yolu ile gerçekleşecek

Askıda Yemek uygulamasına bağışta bulunmak isteyenler 0 232 260 60 60 numaralı telefon üzerinden Belediyenin iştiraki Üzüm Kent İmar Şirketi’ni arayarak, IBAN adresine para transferi ile bağış yapabilecek.

Bağış Kartı sistemi

Bağış için bir kart sistemi oluşturan Buca Belediyesi isteyen vatandaşların kasaya giderek Bağış Kartı satın alabileceğini ve bu kartları ihtiyaç sahibi kişilere dağıtabileceğini açıkladı. Yine bağış kartları kasada bırakılarak ihtiyaç sahiplerinin faydalanmasına olanak sağlanabilecek. Bunun dışında bağış yapmak isteyenler Belediye Lokantası’nda kasaya ödeme yolu ile bağışlarını yapabilecekler. Tüm ödeme yapan vatandaşlara bağış makbuzu da kesilecek.

Yakın zamanda 2 bin kişiye hizmet vermesi planlanan Belediye Lokantası’nda dört çeşit yemekten oluşan menü 45 liradan oluşuyor. Askıda Yemek uygulamasından isteyen her vatandaş faydalanabilecek. Herhangi bir koşul aranmayacak. Bağış yapmak isteyen vatandaşların tek bir öğün için 45 lira ödemeleri yeterli olacak.