Buca'da kaçak moloz dökenler dikkat: 106 bin lira ceza uygulanacak!

Buca’da açık alanlara kaçak moloz ve çöp döken gerçek kişilere üst limit olan 63 bin 683, tüzel kişilere ise 106 bin 229 lira para cezası kesilecek

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 11:32

Buca Belediyesi sosyal medya ve basın yoluyla Seyhan Mahallesi’nde bulunan boş araziye çöp ve moloz dökenleri uyarmıştı. İhbar üzerine temizlik çalışması için bölgeye giden Buca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tamamen çöp ve moloz yığınıyla dolu araziyi kepçe ve kamyonlarla temizledi. Uyarılara rağmen bölgede sıkıntıların devam etmesine üzerine Başkan Duman, “Aynı bölgeyi düzenli aralıklarla temizlemek zorunda kalıyoruz. Bu konuda kararlılığımızı daha önce ifade etmiştik. İlçemizin hangi noktasında olursa olsun kaçak moloz dökenleri yakaladığımız anda en üst sınırdan ceza keseceğiz. Buca kimsesinin çöplüğü değil. Kirletenlerin gözünün yaşına bakmayacağız” dedi.

“Buca hepimizin yuvası”

Vatandaşlardan çevre temizliği konusunda duyarlı olmaya davet eden Duman, “Etrafa kontrolsüzce bırakılan atıklar halk sağlığı açısından büyük tehlike oluşturuyor. İnsanlarımızın evlerine gösterdiği hassasiyeti, yaşadıkları kente karşı da göstermelerini istiyoruz. Büyük fotoğrafa baktığımızda Buca hepimizin yuvası… Yaşadığımız kente ve insanlara karşı sorumluluğumuz olduğu gibi bu kentte yaşayacak gelecek nesillere karşı da borcumuz var” diye konuştu.

Para cezası uygulanacak

Konuyla ilgili Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, açık alanlara kaçak moloz ve çöp dökenlere para cezası uygulanacağı aktarıldı Açıklamada, “Kabahatler Kanunu’nun 41/4 Maddesi’ne göre cezai işlem uygulanacak. Gerçek kişilere üst limit olan 63 bin 683, tüzel kişilere ise 106 bin 229 lira para cezası kesilecek” ifadelerine yer verildi.