Buca'da kadına yönelik şiddete karşı yürüyüş

Buca Belediyesi, kadına yönelik şiddete ve cezasız kalan suçlara tepki göstermek amacıyla yarın Işılay Saygın Meydanı'nda yürüyüş gerçekleştirecek

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 13:24

İzmir Buca Belediyesi, kadına yönelik şiddete ve cezasız kalan suçlara dikkat çekmek amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları tarafından başlatılan ‘Kırık Saçlar Özgürlüğe Yürüyor’ yürüyüşüne katılarak önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yarın (19 Ekim) saat 13.00’da Işılay Saygın Meydanı'nda gerçekleşecek olan bu etkinlikte, kadınların özgürlük mücadelesine destek olmak ve toplumsal bilinci artırmak hedefleniyor. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman'ın çağrısıyla, şiddete maruz kalan ve hayatını kaybeden kadınları anmak için bir araya gelecek olan katılımcılar, güçlü bir duruş sergileyerek kadınların haklarını savunacak ve seslerini yükseltecek.

BİRLİKTE GÜÇLÜ, BİRLİKTE ÖZGÜR OLACAĞIZ

Sosyal medya hesabından çağrıda bulunan Başkan Duman, “Karanlık zihniyetlerin hüküm sürdüğü bir dönemden geçiyoruz. Bu zihniyet, cinsiyet eşitsizliğini derinleştiriyor ve her geçen gün daha fazla kadının hayatını tehdit ediyor. Cezasız kalan suçlar sadece failleri cesaretlendirirken, toplumumuzun her kesiminde korku ve güvensizlik içinde bir ortam oluşturuyor. Tüm bunları değiştirebilmek için CHP İzmir İl Kadın Kollarımızın öncülüğünde başlayan, ‘Kırık Saçlar Özgürlüğe Yürüyor’ yürüyüşüne katılarak, toplumsal bilinci artırmayı ve sesimizi daha da gür çıkarmayı hedefliyoruz. Bu anlamlı yürüyüşün 5’inci gününde 19 Ekim Cumartesi günü ben Görkem Duman olarak saat 13.00’da Işılay Saygın Meydanı’nda olacağım. Şiddete maruz kalan ve hayatını kaybeden kadınları ve çocukları anmak, onların sesini duyurmak için gelin hep birlikte sesimizi yükseltelim. Kadınların özgürce ve korkmadan sokaklarda yürüyeceği güne kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Birlikte güçlü, birlikte özgür olacağız” ifadelerine yer verdi.