Büyükşehir’in sporcularından büyük başarı: 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sporcuları Arnavutluk’ta düzenlenen Avrupa Açık Tekvando Şampiyonası’ndan bir altın, bir gümüş ve bir bronz madalyayla döndü

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 11:34

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü tekvando sporcuları Kaan Yelaldı, Zehra Gürbüz ve Eren Özdemir Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen Avrupa Açık Tekvando Şampiyonası’na damga vurdu. Sporcular İzmir’e bir altın, bir gümüş ve bir bronz madalyayla kazanarak döndü.

Kaan Yelaldı şampiyon oldu

Kaan Yelaldı, 54 kilo genç erkekler kategorisinde tatamiye çıktı. Büyükşehir Belediyeli sporcu Avrupa Şampiyonu unvanlı Fransız Eliot Guardiola’yı karşı mücadele etti. Yelaldı rakibini 10-6, 15-8 ve 14-7 skorlarıyla mağlup etti. Çeyrek finalde Yunan sporcu Dimitrios Zyntzıs’e karşı yarışan Yelaldı 11-0 ve 12-0 gibi ezici skorlarla galip geldi. Yarı finalde bir başka Yunan sporcu Pantelis Mimigiannis’i 12-0 ve 13-0’lık skorla mağlup eden Yelaldı finale yükseldi. Finalde ise İtalyan Yuri Paniccia’yı 11-0 ve 13-4’lük skorlarla mağlup eden Yelaldı şampiyonluğa ulaştı.

Zehra’dan Gürbüz’den gümüş madalya

Zehra Gürbüz büyük kadınlar 46 kiloda yarıştı. İkinci turda İtalyan rakibi Giorgia Artica Raggi’yi yenen Gürbüz, çeyrek finalde yükseldi. Çeyrek finalde İspanyol Izguierdo Ana Lopez'i geçerek yarı finale yükselen Gürbüz rrakibi Magdalini Maria Mytiliniou’yu mağlup etti. Zehra Gürbüz finalde Bosna-Hersekli Dzejla Makas’a mağlup olarak turnuvayı ikinci sırada tamamladı.

Eren Özdemir üçüncü oldu

Eren Özdemir ise büyük erkekler 68 kilo tatamiye çıktı. İzmirli sporcu ilk turda Fransız rakibi Saib Badis, ikinci turda Danimarkalı Setta Hamad’ı çeyrek finalde Nguilla Yandric’i mağlup ederek yarı finale kadar yükseldi. Yarı finalde Brezilyalı Souza Diniz Joao Victor’a mağlup olan Eren Özdemir, bu turnuvayı bronz madalya ile tamamladı.