Büyükşehir Kültürpark'ta restorasyon çalışmalarını tamamladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark'taki tarihi kapıların restorasyonunu tamamlayarak 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda hizmete açtı

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 08:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 08:49

İzmir’in tarihi simgelerinden olan Kültürpark’ın Lozan, Montrö, 9 Eylül ve Cumhuriyet kapıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi tarafından restore edildi.

Restorasyon çalışmaları, 2023 yılı Mayıs ayında başladı ve bir buçuk ay içinde tamamlanarak 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'na yetiştirildi.

Kültürpark tarihi bir alan

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanı Onur Açık, Kültürpark’ın İzmir için önemli bir tarihi ve kültürel alan olduğunu vurguladı. Açık, “Geçmişten günümüze İzmirlilerin hatıralarının olduğu bu alanı koruyarak gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyoruz. Başkanımız Cemil Bey'in talimatıyla çalışmaları hızlandırarak bir buçuk ay gibi kısa bir sürede kapıları kullanıma hazır hale getirdik” dedi.

Yeni sosyal alanlar

Restorasyon kapsamında sadece kapılar değil, çevre düzenlemesi de yapıldı. Doğal taşlarla yapılan zemin düzenlemeleri, yenilenen aydınlatmalar ve bisiklet park alanları ile Kültürpark kapıları modern bir görünüme kavuştu. Ayrıca, kapıların içerisinde kafeterya, sergi salonu, turizm ofisi ve tuvalet gibi sosyal alanlar da yer aldı. Onur Açık, bu tarihi noktaların İzmir'in kent belleğinde önemli bir yeri olduğunu ve belediye olarak bu tür çalışmaların devam edeceğini belirtti.