Büyükşehir ve ilçe belediyeleri sağlık için bir araya geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nca düzenlenen İlçe Belediyeleri Sağlık İşleri Koordinasyon Toplantısı’nda Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin sağlık hizmetleri konusunda koordinasyon halinde olmasının önemine dikkat çekilirken, İzmir İleri Yaş Eylem Planı, evde bakım hizmetleri ve sağlık eğitimleri konuları da konuşuldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 11:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nca düzenlenen İlçe Belediyeleri Sağlık İşleri Koordinasyon Toplantısı, ilçe belediyelerinin sağlık işleri müdürlüklerinin katılımıyla yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay ve Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Ahmet Soner Emre moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda, İzmir’i bir bütün olarak ele alan, sağlık alanında yapılacak çalışmalarda iş birliğini güçlendirecek iyileştirme önerileri konuşuldu. İlçe belediyesi sağlık işleri müdürlükleri temsilcilerinin görüşleri ve taleplerinin alındığı, ilçe belediyelerinin imkanları ve sağlık personeli ihtiyaçlarının da değerlendirildiği toplantıda konuşma yapan Prof. Dr. Okyay, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın ve ilçe sağlık işleri müdürlüklerinin koordineli çalışmasının önemine dikkat çekti.

İzmir Türkiye'ye göre daha yaşlı bir nüfusa sahip

Demografik veriler ve nüfus piramidi analizlerinin de ele alındığı toplantıda, İzmir'in Türkiye'ye göre daha yaşlı bir nüfusa sahip olduğu, demografik verilere göre önümüzdeki yıllarda bu eğilimin artarak devam edeceği aktarıldı. Hazırlanan İzmir İleri Yaş Eylem Planı için de ilçe belediyelerinin desteği ve önerilerinin istenildiği toplantıda, evde bakım hizmetleri konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin eşgüdümlü olarak çalışması gerektiği gündeme geldi. Bu kapsamda bireylerin bu hizmetlere ulaşımını kolaylaştırmayı ve var olan Evde Bakım sistemlerini güçlendirmenin, yaygınlaştırmanın ve çeşitlendirmenin önemi vurgulandı.  

Sağlık eğitimleri

Toplantıda, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile ilçe belediyeleri sağlık işleri müdürlüklerinin ortak gerçekleştirecekleri sağlık eğitimlerinin konu başlıkları ve içerikleri de gündeme geldi. Verimli geçen toplantıda koordinasyon toplantılarının düzenli aralıklarla yapılması kararı alındı.