Çeşme'de Gaziler Günü kutlaması

İzmir'in Çeşme ilçesinde Gaziler Günü, çeşitli etkinlikler ve törenlerle coşkuyla kutlandı

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 14:13

Cumhuriyet Meydanı'ndaki resmi törene Kaymakam Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, protokol üyeleri, kurum amirleri, siyasi parti, oda ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrak göndere çekildi.

"Ülkemiz, şehitlerimiz ve gazilerimizin bizlere emaneti"

Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Gaziler Günü dolayısıyla Şeref Defteri'ne yazdığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Aziz ve Kahraman Gazilerimiz; tarihimiz boyunca bağımsızlık ve istiklal uğruna canları pahasına vatanımızı koruyan, 'ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışıyla her mücadelede zaferden zafere koşan ecdadımız, al bayrağın altında başımızın dik durmasını sağlamıştır. 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi' unvanının verildiği günün yıldönümünü Gaziler Günü olarak kutlamaktayız. Ülkemizin dört bir yanında, vatanını ve bayrağını korumak için en zor koşullarda canlarını ortaya koyan gazilerimiz, milletimizin iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan sembolleridir. Bugün huzur ve kardeşlik içinde yaşadığımız ülkemiz, şehitlerimiz ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Bu kutsal emaneti titizlikle korumak ve gelecek nesillere gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak, şehit ve gazilerimize olan vefa borcumuzdur. Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Gaziler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum."

Resmi tören, bir öğrencinin okuduğu şiirin ardından sona erdi. Tören sonrasında katılımcılara Çeşme Belediyesi tarafından ikramda bulunuldu.