Başkan Kaya: Olası erken seçime hazırız

CHP Buca İlçe Örgüt yönetimi, kadın kolları ve gençlik kolları 31 Mart Yerel Seçimleri’ni değerlendirme adına eğitim kampı düzenledi. Başkan Çağdaş Kaya, “24 bin üyesiyle Türkiye’nin en güçlü ilçe örgütü olarak olası erken seçime hazırız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 15:52

Yusuf Çağırtekin - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca İlçe Örgütü, geride bıraktığımız 31 Mart Yerel Seçim Sonuçlarını Değerlendirme ve olası erken genel seçime hazırlık için eğitim kampı düzenledi. Kampta Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, ilçe yöneticileri, kadın kolları ve gençlik kolları da yeni yönetimleri ile dahil olarak Buca’daki 47 mahalleye ait yerel seçim sonuçları incelendi. Olası erken seçim için planlamaların yapıldığı kampa ilişkin bilgi aktaran CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, “24 bin üyesiyle Türkiye’nin en güçlü ilçe örgütü olarak olası erken seçime hazırız” dedi.

PROGRAMLAR OLUŞTURDUK

Kampa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Kaya, “İzmir’in en büyük ilçesiyiz. CHP Buca İlçe Örgütü olarak da Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri içerisinde 24 bin üyeyle Türkiye’nin en çok üyeye sahip, güçlü ve deneyimli bir örgütüz. Geride bıraktığımız dönemde genel seçim, yerel seçim ve akabinde parti olarak bir Tüzük Kurultayı atlattık. Hem ilçe yönetimiyle; kadın kolları ve gençlik kolları hem de yönetimimizle bir değerlendirme toplantısı yapmak istedik. Baya zorlu bir süreç atlattığımız için hem bir dinlenme hem de mahalle mahalle bir seçim değerlendirmesi yapalım istedik. Hangi mahallelerde kaç oy aldığımızı, hangi mahallelerde neden geri kaldığımızı, seçime katılımın neden az olduğunun değerlendirmesini yapan bir sunum yapıldı. Tek tek mahalleleri, en ince ayrıntısına kadar inceledik. Önümüzdeki süreçte sivil toplum kuruluşlarını, muhtarları, mahalle temsilcilerimizi, delegelerimizi ziyaret edeceğiz. Bununla ilgili bir program hazırladık. Bizim burada aldığımız bilgiler ile hem de Buca Belediye Başkanımız Görkem Duman’ın bize ilettiği ilk 6 ayında yaptığı çalışmaları inceledik. Mahallelere gittiğimizde; orada aldığımız sonuçları, katılımın neden az olduğu ve belediyemizin oralarda yaptığı çalışmalarla ilgili programlar oluşturduk” şeklinde konuştu. 

YETERLİ ZAMANIMIZ VAR

Türkiye’nin en güçlü ilçe örgütü olduklarını vurgulayan Kaya, kampta olası erken seçime ilişkin yapılan hazırlık çalışmalarının altyapısını oluşturduklarını belirterek, “Biz ilçe örgütü olarak Genel Başkanımız Özgür Özel’in erken seçim çağrılarına sürekli kulak kabartıyoruz. Bu mesajları olması gerektiği gibi sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Genel Başkan’ımızın erken seçim çağrılarından ötürü bu programı hızlandırdık. Deneyimli bir örgütüz zaten birilerinin bir şey söylemesine de gerek yok. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan ötürü, olası erken seçim senaryolarını okuyabiliyoruz. O yüzden olası genel seçime hazır olmamız lazım. Şu an erken seçime hazırız ve bunun altyapısını oluşturuyoruz. Önümüzde bunun için yeterli bir zamanımız da var. Sıkıştırılışmış bir takvim yok. En azından belli şeyleri toparlayıp belli şeylerde yol alırsak; en azından yüzde 50’lik bir çalışmayı tamamlamış olacağız. Başka programlar da hazırlayabiliriz. Kampta yer alan yöneticilerimiz de erken seçimle ilgili hazır olmamız gerektiğinin mesajını verdi. Kadın kollarımız ve gençlik kollarımız ‘Yeteri kadar dinlendik şimdi alana inip asli görevlerimizi yerine getirmek istiyoruz’ dediler. Alana inme vakti geldi” ifadelerini kullandı. 

TEŞEKKÜR EDECEĞİZ

Kampın önemine vurgu yapan Kaya, “Hem mahallelerimizin analizini çıkarmak hem teşekkür etmek hem de oradaki delegelerimizin ve mahalle temsilcilerimizin bulunduğu bölgelerdeki etkinliğini daha da artırmak hem de alana inip hem seçim atlattık teşekkür etmek hem de olası erken seçim çalışmalarımızı sürdürmek için bu kamp oldukça önemli. Sandık görevlilerine teşekkür edeceğiz, hukuk sorumlularına teşekkür edeceğiz, onları davet edeceğiz, neleri eksik gördünüz neleri yanlış yaptık. Karşılıklı birbirimize eleştirilerimizi de soracağız. Çünkü sahada onlar yaşadı bunları ve bu önemli bizim için” dedi.

BİZ BİR AİLEYİZ

Kampta bir aile ortamı yaratmak istediklerini belirten Kaya, bu sebeple ilçe örgütüne yıllardır çaycılık ve temizlik hizmeti veren Hüseyin ve Sevgi Güngör’ün de yer almasını sağladıklarını ifade ederek, “Biz burada 24 bin kişilik bir aileyiz. Alana inip nasıl vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyip, onlarla birlikte olacaksak, burada bize emek veren, Genel Başkanımız Özgür Özel’in de dediği gibi ‘Baba Ocağı’mızda çaycı ablalarımızın ve abilerimizin de ne derece önemli olduğunu, bizim ailemizin bir ferdi olduğunu göstermek istiyoruz. Karı-koca ciddi bir emek veriyorlar bize. Onlar hem arkadaşımız hem dostumuz hem de ailemizin bir ferdi olduğu için bu etkinliğe davet ettik. Onlar da bizlerle birlikte sevindi ve üzüldü ve o yüzden bizimle birlikte olmaları daha doğruydu” dedi.