CHP İzmir’de Nazım Hikmet’i şiirlerle andı

Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümünde Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Teşkilatı Nazım Hikmeti anma töreni düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2024 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2024 14:15

Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümü olan 3 Haziran günü Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde CHP İzmir İl Teşkilatı bir anma töreni düzenledi. CHP İzmir İl ve İlçe teşkilatları ve partililerin katılımıyla gerçekleşen anma töreninde konuşma yapan CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Bugün Nazım'ı anmak için burada hep birlikteyiz. İstedik ki Nazım'ı sokaklarda vatandaşlarımızla birlikte analım" ifadelerini kullandı.

Hayatlara dokundu

Aslanoğlu, Nazım Hikmet’in şiirlerinin bir çoğumuzun hayatlarına dokunduğunu belirterek, "O yüzden istedik ki bugün Nazım’ın kitaplarını getirelim, genç kardeşlerimize ulaştıralım. Böylece genç kardeşlerimizi Nazım'la tanıştıralım. Bu toprakların gerçek hikayelerini gerçek ustalarından dinleme imkanına kavuşsunlar" diyerek dağıtmak üzere yanlarında getirdikleri işaret etti.

Şiirler okunarak anıldı

Zor olanın Nazım’ın şiirlerini okumak olduğunu aktaran Başkan Aslanoğlu o yüzden şiirlerini okumak istediklerini belirterek, "Birçok arkadaşımızdan rica ettim, ‘Şiirleri okur musunuz?’ diye. Kürsüye çıkıp şiir okumak zor olduğu için birçok arkadaşımız imtina etti. Çünkü biz şiir okumayı anca çok mükemmel olursa olabilecek bir şey olarak değerlendiriyoruz. Halbuki çocuklarımıza edebiyatı sevdirmek, şiiri sevdirmek için bunun içlerinden geldiği gibi okuyabilecekleri bir alan olabileceğini onlara anlatabilmek. O yüzden bugün gençlerimizle birlikte Nazım'ı analım istedik" dedi.

Konuşmasının sonunda Nazım Hikmet’in Salkım Söğüt şiirini okuyan Aslanoğlu’ndan sonra sırasıyla; Güzelbahçe CHP İlçe Başkanı Devrim Seyrek Ben İçeri Düştüğümden Beri, Karşıyaka CHP İlçe Başkanı Levent Güçlü Bulut mu Olsam ve CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi ise Davet şiirini okudu. Anma programından sonra il teşkilatı tarafından getirilen Nazım Hikmet’e ait eserler dağıtıldı.