CHP İzmir İl Kadın Kolları başkanı Zahiden Kurun oldu

CHP İzmir İl Kadın Kolları Kongresi'nde yeni başkan Zahiden Kurun oldu. Zahide Kurun seçilmesinin ardından, “Kazanan İzmir kadınları” diye konuştu

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 22:14

CHP İzmir İl Kadın Kolları Kongresi, İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Dört yıl boyunca il kadın kolları başkanlığı görevini yürüten Nurdan Şenkal Uçar’ın aday olmadığı kongrede iki aday yarıştı. Seçimde kırmızı listeyle yarışan Zahiden Kurun, 165 oyla yeni başkan seçildi.

339 kayıtlı delegenin 324'ünün oy kullandığı seçimde, beyaz listeyle aday olan Pınar Sert Ceylan 157 oyda kaldı. Seçim sonuçlarının duyurulmasının ardından açıklamalarda bulunan Zahiden Kurun, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kurun, "Kazanan İzmir kadınları ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Örgütü oldu. Biz birleşerek çoğalırız, güçleniriz. Ayrı gayrı yok, sen ben yok. Biz birleştiğimizde çok daha güzel olacağız," dedi.

Kurun, konuşmasında kadınların güçlenmesi ve eşit temsiliyet hakkının önemine vurgu yaparak, "Bizim renklerimiz kırmızı beyazdı ve bu renkler Türk bayrağımızı simgeliyor. İzmir’in kadınları olarak bu bütünlüğü simgeliyoruz ve bu birliktelik ile çok daha güçlü olacağız," ifadelerini kullandı.