CHP'li gençler kadınlar için toplandı: İlk seçimde kadın düşmanlarını yollayacağız

CHP İzmir Gençlik Kolları kadına şiddete dikkat çekmek için Alsancak’ta toplandı. Eylemde konuşan Çelik, “Hiçbir kadın yalnız yürümeyene dek, kadınlarımız pankartlarda bir fotoğraf olarak solmayana dek, buradayız! Bilinsin ki biz var oldukça asla yalnız yürümeyeceksiniz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 20:09
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 20:09

SEMİ TEKTAŞ- CHP İzmir Gençlik Kolları son günlerde artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde eylem ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Eyleme CHP Gençlik Kolları Başkanı Genç Osman Kilikli, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ruhsar Selis Çelik, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, CHP İzmir İl Başkan Vekili Barış Özdemir, kadın dernekleri temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Basın açıklamasını okuyan Çelik, “Cumhuriyet Halk Partili gençler olarak bu düzenin karşısında dimdik duruyoruz. Gökten yağdırdıkları kadın kanına şemsiye tutmadığımız gibi, güneşli günlerin hayalini, bu yozlaşmış zihniyete rağmen kurduracağımızın sözünü veriyoruz!” diye konuştu.

KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR

İstanbul Sözleşmesinden hukuksuzca çıkıldığını belirten Çelik, “Bugün burada şiddet mağduru ve katledilmiş kız kardeşlerimiz adına bulunuyoruz. Acımızın ve sorumluluğumuzun farkındayız. Cumhuriyet Halk Partili gençler olarak bu düzenin karşısında dimdik duruyoruz. Gökten yağdırdıkları kadın kanına şemsiye tutmadığımız gibi, güneşli günlerin hayalini, bu yozlaşmış zihniyete rağmen kurduracağımızın sözünü veriyoruz!  İstanbul Sözleşmesinden hukuksuzca çekilme kararı alınmasının üzerinden tam üç yıl geçti. Bu üç yıl içerisinde yüzlerce kadınımız katledildi, bilmediğimiz yüzlerce çocuğumuz cinsel istismara maruz kaldı. İstanbul sözleşmesinden hukuksuzca çekilme kararı alınması anayasaya aykırı olduğu gibi bu kararla devlet kadınları koruma hükümlüğünü de reddetmiştir. Bugün gelinen noktada, burada toplanmamızın sebebi olan iktidar şunu iyi bilmelidir ki; Cumhuriyet Halk Partisi kadınlarıyla, gençliğiyle ve tüm örgütleriyle kadın haklarının yılmaz savunucusudur. Geçmişten gelen ve önü kesilemeyen kadına yönelik şiddet, artık dur durak bilmez bir noktaya ulaşmıştır. İktidarın kadınlara yönelik olumsuz düşünce ve uygulamaları da göstermektedir ki kadın cinayetleri politiktir!” diye konuştu.

MÜCADELEYE HAZIRIZ

Çelik, “Bilinsin ki kadın haklarını önemsemeyen, kadını korumaya yönelik kanun ve mevzuatları gece yarıları apar topar yürürlükten kaldıran, kadını hep pasifize görevlerde vitrin süsü olarak gören bir zihniyetin ülkemizde iktidar olması, kadın düşmanlarını cesaretlendirmektedir.  Kadının toplum içinde gülmesine, giyim kuşamına, iş hayatına dahil olmasına, sosyal hayattaki varlığına düşman olan bu iktidar, failleri meşrulaştıracak zemin hazırlamaktadır. Günümüzün siyasi iktidarı yürüttüğü cezasızlık politikaları ile kadınların değil, faillerin yanında durmayı kendine bir görev edinmiştir. İşte tam da bu noktada bizler güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir gelecek için mücadele etme kararlılığı ve hırsı ile buradayız. AK Parti hükümeti tarafından gençliği elinden çalınmış biz gençler, hakları ve hatta hayatları çalınan kadınlarla omuz omuza mücadele etmek için hazırız!” değerlendirmesinde bulundu.

HALKIN İKTİDARINI KURACAĞIZ

CHP İzmir Gençlik Kolları İl Sekreteri Dicle Dünya ise yaptığı konuşmada, “Bizim mücadelemiz Diyarbakır’da 8 yaşındayken katledilen Narin’in, işe giderken sokak ortasında eski eşi tarafından vurulan Özge’nin ve daha henüz 2 yaşında cinsel istismar sonucu hayatını kaybeden Sıla bebek ve nicelerinin sesidir. Artık bir canımızı daha kaybetmeye tahammülümüz kalmamıştır. Özellikle son çeyrek asırda ülkemizin hapsolduğu çürümüşlüğe, karanlığa ve bizleri yok sayan anlayışa son vermek zorundayız. Bugüne dek bildiğimizi tekrar haykırıyoruz. Yetkililerin hesap vermesini istiyor, susmuyor ve teslim olmuyoruz! Tek çözümün de kadın ve çocuk haklarının savunucusu bir iktidar olduğunu görüyor, bu konuda kararlılıkla mücadele etmeyi sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz!  Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütleri olarak buradan bildirmek isteriz ki; mücadelemiz ne bir günlüktür ne de bu basın açıklamasıyla sınırlıdır.  Dünya kız çocukları gününde, kız çocuklarımızın daha özgür, güvenilir bir ülkede yaşaması için ilk seçimde kadın düşmanı AK Parti iktidarını tarihin çöplüğüne gönderecek ve halkın iktidarını kuracağız. Mücadelemiz, tek bir kadının dahi güvensiz hissetmediği bir Türkiye’yi inşa edene kadar devam edecektir.  Biz varız!  Olacağız ve haksızlığa uğrayan kim varsa etimizle, dişimizle, kanımızla yanında yer almaya devam edeceğiz! Biz buradayız! Hiçbir kadın yalnız yürümeyene dek, kadınlarımız pankartlarda bir fotoğraf olarak solmayana dek, buradayız! Bilinsin ki biz var oldukça asla yalnız yürümeyeceksiniz!” ifadelerine yer verdi.

KADIN CİNAYETLERİ SİYASETİN KONUSU

CHP Gençlik Kolları Başkanı Genç Osman Kilikli ise konuşmasında, “Gönül isterdi ki bugünü çeşitli sosyal aktivitelerle kız çocuklarının eğlendiği, mutlu olduğu ve geleceğe mutlu baktığı bir Türkiye'de kutlayalım bugünü böyle analım. Ama ne yazık ki biz Dünya Kız Çocukları Günü’nü katliamlarla, istismarlarla anıyoruz. Gelecekteki olumsuzluklara, çocuklarımız, kadınlarımız maruz kalmasın diye bugün burada bir eylem düzenliyoruz. Bu eylemi düzenlerken öncelikle Türkiye'nin içinde bulunduğu bu tabloya bakmak gerekiyor. Biz bugün bu eylemleri cinayetler olmasın kadınların fotoğrafları siyah beyaz basılmasın diye yapıyoruz. İktidar Türkiye'deki bu sorunlara, bu katliamlara, bu tecavüzlere, bu istismarlara göz yuman, suçluları sokaklara salan ama muhalif gençleri iki tweet atığında anında gözaltına almasına rağmen seksen tane suç kaydı olan mafyatip bozuntuları sokaklara serbest bırakıp aramıza karıştıranlar bugün siyaset konuşmayın diyor. Asıl tam da bugün siyaset konuşacağız. Bu siyasetin konusu değil diyorlar. Asıl tam da bu siyasetin konusu. Biz kız çocuklarını İkbal’leri Narin’leri nasıl koruyacağız? Tam da bunları konuşmak zorundayız. Siyaseti çocuklarımız ihale alsın, beş altı maaşlı torpilli işlere girsin, İzmir'in güzel arsalarını yandaşlara peşkeş çekin diye yapmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları olarak bu iktidarı gönderebilmek, kadınlarımız sokaklarda özgürce dolaşabilsin, tüm Türkiye'deki kadınlar, çocuklar mutlu, umutlu bir geleceğe uyanabilsin diye siyaseti yapacağız. O yüzden yetkililerin istifasından başlamak üzere bu iktidarla sonuna kadar mücadele edeceğiz ve gidebildikleri güne kadar da bu mücadeleyi günden güne yürüteceğiz” dedi.