Çiğli'de kadınların el emeği ürünleri görücüye çıktı

Çiğli’de kadınların el emeğiyle ürettiği birbirinden güzel ürünler ve ikinci el eşyalar Kadın El Emeği ve İkinci El Ürün Satışı Kermesi’nde sergilendi

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 12:51

Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen Kadın El Emeği ve İkinci El Ürün Satışı Kermesi’nde kadınların el emeğiyle ürettiği birbirinden güzel ürünler ve ikinci el eşyalar ziyaretçiler ile buluştu.  Kadınlar son günlerde artan kadına yönelik şiddete karşı dikkat çekmek amacıyla kermese siyah giyinerek katılım gösterdi.

10 Ekim Ankara Gar Katliamı anıldı

Çiğli Kasaplar Meydanı’nda düzenlenen kermeste 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nın 9. yıl dönümü anıldı. Saldırıda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve hep birlikte serginin açılışı gerçekleştirildi.

El emeği ürünler sergilendi

Kadınların el becerilerini sergilemeleri ve aile ekonomilerine katkı sağlamaları için düzenlenen kermeste, el yapımı takılar, örgü bebek yelekleri, patik, lif, bere, keçe ve hasır çantalar, punch nakışlı yastıklar, amigurumi yapımı oyuncaklar, mum ve ev dekorasyon eşyaları gibi çeşitli el emeği ürünler sergilendi. İkinci el kıyafetler, kitaplar ve daha fazlası satışa sunuldu.

Kadınlar şiddete karşı siyah giyindi

Çiğli Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen kermeste kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla tüm katılımcılar siyah giyinirken Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, geçtiğimiz günlerde eski eşi tarafından bir saldırıya uğrayan Çiğlili Özge Polat'ı andı. Başkan Yıldız her an kadınların yanında olmaya söz verdi.

“Hepimize ilham veriyor”

Bu kermesin toplumsal dayanışmayı güçlendiren bir buluşma noktası olduğunu aktaran Başkan Yıldız, “Kermesimizde sergilenen el emeği ürünler, kadınların ne kadar yetenekli ve üretken olduklarını bir kez daha göstermiştir. Bu tür etkinlikler, toplumsal dayanışmamızı güçlendirmekte ve hepimize ilham vermektedir. Kadınların emeğine olan desteğimizi her zaman sürdüreceğiz ve onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kardeşçe bir arada yaşamayı başardığımızda…

Konuşmasında 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nda yaşamını yitirenleri hatırlatan Başkan Yıldız şöyle konuştu;

 "Bu ülkede düşünce özgürlüğü olduğunda, kardeşçe bir arada yaşamayı başardığımızda bu olaylar son bulacak. Birbirimizin rengine, diline, dinine saygılı olduğumuzda ülkemiz özgürleşecek. Kadının gülüşü ile hesaplaşmaya çalışanlara inat, Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler olarak, kadınların yanındayız. Bu ülkede sadece kadınların ev ekonomisinde değil, yaşamın her alanında egemen olması için çalışacağız" ifadelerini kullandı.