Çiğli’de Yerel Eşitlik Eylem Planı’nda sona gelindi

Çiğli Belediyesi tarafından hazırlanan Yerel Eşitlik Eylem Planı için son paydaş toplantısını gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 15:57

Çiğli Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün öncülüğünde düzenlenen 2025 – 2028 Yerel Eşitlik Eylem Planı için yapılan son paydaş toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Hayatın her alanında eşitliğin sağlandığı bir Çiğli için çalışmayı sürdürüyoruz” dedi.

Yerel Eşitlik Eylem Planı için gerçekleştirilen paydaş toplantısında çeşitli STK temsilcileri ile bir araya gelindi. Projeler ve iş birlikleri üzerine verimli görüşmelerin yapıldığı toplantının ardından belediyenin her müdürlüğünden sağlanan katılım ile iç paydaş toplantısı düzenlendi. Bu toplantıda, belediye içindeki farklı birimlerin temsilcileri, projelerin ilerleyişi ve gelecekteki planlar hakkında bilgi alışverişinde bulunurken ardından meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya gelinerek, kadınlar ve diğer kırılgan gruplar için planlamalar üzerine görüş ve öneriler alındı.

Muhtarlar ve Meclis üyeleri beklentileri aktardı

Kendi bölgelerindeki kadınların ihtiyaçlarını ve beklentilerini dile getiren muhtarlar ve meclis üyeleri aynı zamanda çözüm önerilerini paylaştı. Kadınların iş hayatına katılımını artırmak, eğitim olanaklarını genişletmek ve şiddetle mücadele konularında yapılacak projeler hakkında da görüşüldü. Öte yandan toplantıda ayrıca Çiğli’de kadınların sosyo-ekonomik durumu, iş, eğitim, sağlık ve siyasette kadının yeri gibi temel konular ele alındı.

“Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı hedefliyoruz”

Kadınların toplumsal hayatta karşılaştıkları zorluklara değinen Başkan Yıldız kadınların her alanda eşit fırsatlara sahip olmasının kentin gelişimi için büyük önem taşıdığını söyledi. Çiğli Belediyesinin kadınların ekonomik olarak güçlenmesi adına meslek edindirme kursları, yaratıcı atölyeler ve hukuki-psikolojik destek hizmetleri gibi birçok projeyi sürdürdüğünü anlatan Yıldız toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı hedefleyen Yerel Eşitlik Eylem Planının en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.