Çiğli'deki acı olaya Başkan Yıldız’dan tepki

Çiğli'de Özge Polat, 1 buçuk yıl önce boşandığı eski eşi tarafından silahlı saldırıya uğrayarak ağır yaralandı. Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, olayın ardından kadına yönelik şiddete tepki göstererek, bu sorunun çözümü için topyekûn mücadele çağrısında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 13:00

İzmir'in Çiğli ilçesinde işe gitmek için evden çıkan, 1 buçuk yıl önce boşandığı eski eşi tarafından silahlı saldırıya uğrayan Özge Polat, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi devam ediyor. Saldırı sonrası kaçan eski eşin izine ise henüz rastlanamadı. Olayın ardından Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla bu duruma tepki gösterdi ve kadına yönelik şiddetin son bulması için topyekûn bir mücadele çağrısında bulundu. Yıldız, Polat’ın yaşadığı bu dehşet dolu olayın toplumda binlerce kadının her gün karşı karşıya kaldığı korkuyu yansıttığını vurguladı.

TÜRKİYE’DE BİNLERCE KADIN BU KORKUYLA YAŞIYOR

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Yıldız, “Gün geçmiyor ki gündem; kadın cinayeti, şiddet olmasın! Bugün de Büyükşehir Belediyesi çalışanlarımızdan ve Çiğli’de yaşayan Özge Polat, eski eş şiddetine en ağır biçimde maruz kalanlardan. Polat şimdi yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor ve Türkiye’de binlerce kadın bu korkuyla yaşıyor.  Biz, topyekûn mücadele etmedikçe bu yara kanayacak! Sevgili Özge; lütfen iyileş ve çocuklarına dön” ifadelerine yer verdi.