Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi Sözcüsü Diril: Hep birlikte Çiğli’yi rantçılardan temizleyeceğiz

Çiğli’de işçi sınıfının, yoksulların, emekçilerin sesini büyüttüklerini söyleyen Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi Sözcüsü Emel Diril, “Daha fazla mahalledeyiz, daha fazla sokaktayız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 13:33

İLKSES TV ekranlarında yayınlanan Sultan Gümüş Kaya ile Birinci Sayfa programına Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi Sözcüsü Emel Diril konuk oldu.

Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi’nde neler yapıldığını anlatan Diril, meclisin dört komisyondan oluştuğunu kaydetti. Diril; Yerel Meclisi İzleme Komisyonu, Laiklik, Aydınlanma ve Bilimsel Eğitim Komisyonu, Emek Mücadeleleri Komisyonu ile Çevre ve Sağlıklı Barınma Komisyonu’nun olduğunu aktardı.

HARMANDALI’DAN GÜZELTEPE’YE…

Öte yandan, sadece Çiğli’nin değil, İzmir’in kanayan yarası olan Harmandalı çöp tesisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Diril, tesise karşı verilen mücadeleyi anlattı. Çiğli Belediyesi’nin SGK borçlarını da ele alan Diril, ödemek için 23 Eylül'de olağanüstü meclis toplantısının gerçekleştiğini belirtti. Güzeltepe'de açılmak istenen tarikat yurdu da Diril'in gündeminde yer aldı. Diril, yurdu istemeyen mahalleli ile birlikte ortak mücadele yürüttüklerini vurguladı.

HALKIN ÇİĞLİ’SİNİ ELBET KURACAĞIZ

Diril, yayın sonunda ise izleyiciye, “Çiğli’de işçi sınıfının, yoksulların, emekçilerin sesini büyüttük, mücadelesini yükselttik. Bizimle birlikte bu yolu yürüyen, bize destek olan dostlarımıza teşekkür ederiz. Şimdi Çiğli’nin dört bir yanındayız, daha fazla mahalledeyiz, daha fazla sokaktayız. Mücadelenin başındayız. Hep birlikte Çiğli’yi rantçılardan temizleyeceğiz, halkın Çiğli'sini elbet kuracağız” mesajını verdi.