Cumhuriyet’in 101’inci yıl coşkusu Seferihisar’da

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 101’inci yılı coşkusunu yaymaya devam ediyor.  Bu kapsamda yapılan Cumhuriyet Her Yerde etkinlikler Seferihisar’ın Ulamış mahallesinde devam etti

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 10:01

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu İzmir’in merkezden uzak ilçelerine taşımaya devam ediyor. Cumhuriyet Her Yerde sloganıyla yola çıkan Büyükşehir kutlamalara Seferihisar’ın Ulamış Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikle devam etti. Etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Levent Yıldır, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi bürokratları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda yurttaş katıldı

“Cumhuriyet’e sahip çıkmaktan başka çaremiz yok”

Etkinlikte konuşan Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır şu ifadeleri kullandı;

“Biz Cumhuriyet’ten önce özgürlük, sonra adalet, sonra eşitlik ve nihayet kurumları ve kurallarıyla demokrasiyi anlıyoruz. Aslında bunları yaşatmak için bugüne kadar çok çaba verildi. Hala veriliyor. Vardığımız yerde bugün kadınları ve çocuklarımızı koruyup kollamakta zorluk çekiyoruz. Biz de İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimizden bu yana çok büyük bir çaba içerisindeyiz. Geleceğin hepimiz için iyi olacağını düşünüyorum. Cumhuriyet’e sahip çıkmaktan başka çaremiz yok ve bunun için yapmamız gereken tek şey çalışmak”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Perküsyon Orkestrası’nın performansıyla başlayan kutlamalarda Perküsyon sanatçıları, vurmalı çalgılarla izleyenleri mest etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Dairesi sanatçısı Pelin Kadıoğlu sahne alırken ardından sahneye İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Tiyatrolarına çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından etkinlik alanına Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) standı kuruldu ve vatandaşların talepleri toplandı. Çocuklar için teknolojiden origamiye çeşitli atölyelerin yer aldığı etkinlikte gençler için sanal gerçeklik uygulaması, engelli yurttaşlar için sokak farkındalık çalışmaları yürütüldü. Alana Atatürklü Yıllar Fotoğraf Sergisi kurulurken gezici kütüphanede ise yurttaşlara Atatürk fotoğraflarından oluşan kartpostallar hediye edildi.

“Cumhuriyet nefes almak gibi her şey demektir”

Etkinliği izleyenlerden Ersan Kural, cumhuriyetin en önemli kavram olduğunu belirterek, “Doğduğumuzdan beri bununla büyüyoruz. Ama ne yazık ki kıymetini bilmeyenler oluyor. Okumuş okumamış her insan Atatürk ve Cumhuriyet’e gereken değeri vermeli. Yoksa Cumhuriyet’in bir anlamı kalmaz. Cumhuriyet nefes almak gibi her şey demektir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çok yakışan bir etkinlik bu. Zaten en başta onun yapması lazım. Belediyemizin bu faaliyetlerini her zaman destekliyoruz” diye konuştu.

“Daha huzurlu ve güvenli bir Türkiye için Cumhuriyet”

Ailesiyle etkinliklere katılan Erol Bektaş ise, bu etkinliği çok yararlı ve faydaları bulduğunu aktararak, “Çocuklarımla birlikte geldim. Çocuğumun doğum günüydü bugün. Bu sayede daha da güzel eğlendiler. Herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Türkiye’nin daha huzurlu, daha güvenli bir ülke olması için Atatürk’ün bize verdiği değerlere herkesin daha çok sahip çıkması gerekiyor” dedi.

Cumhuriyet Her Yerde Programı şöyle devam edecek:

22 Ekim Salı - Çeşme Germiyan Mahallesi (16.00-19.00)

23 Ekim Çarşamba - Selçuk Belevi Mahallesi (16.30-19.30)

23 Ekim Çarşamba - Menemen Seyrek Gazi Mustafa Kemal Mahallesi (18.00-21.00)

24 Ekim Perşembe - Beydağ Cumhuriyet Mahallesi (16.30-19.30)

25 Ekim Cuma - Kınık Yayakent Mahallesi Cumhuriyet Meydanı (15.00-18.00)

25 Ekim Cuma - Kiraz Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Meydanı (16.00-19.00)

26 Ekim Cumartesi - Karaburun Mordoğan Cumhuriyet Meydanı (14.00-18.00)

27 Ekim Pazar - Torbalı Saipler Mahallesi (16.00-19.00)

27 Ekim Pazar - Ödemiş Konaklı Mahallesi Köy Meydanı (18.00-22.00)

27 Ekim Pazar - Dikili Çandarlı Mahallesi (15.00-18.00)

28 Ekim Pazartesi - Bergama Yenikent Mahallesi (14.00-19.00)