Deniz Yücel: Bebekler para için öldürülüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, sosyal medya hesabından bebek ölümleriyle ilgili paylaşımda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 21:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 21:58

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, sosyal medya hasabından bebek ölümleriyle ilgili paylaşımda bulundu.

Tarikatlara makam ve mevki aramakla meşguldünüz

X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu hedaf alan Yücel, şu sözlere yer verdi:

''Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık skandallarından biri yaşanıyor.Bebekler para için öldürülüyor. Sağlık Bakanı çıkmış, hiç utanmadan "Kamuoyu, yenidoğan çetesiyle meşgul ediliyor" diyor. Kamuoyu meşgul ediliyor öyle mi? Be insafsız! Be vicdansız! Be insanlıktan nasibini almamış adam! O bebekler, sen ve senin gibiler görevinizi yapmadığınız için katledildi. Siz o bir damlacık bebeklerin canını, sağlığını korumanız gerekirken, başka işlerle meşguldünüz. Önce İstanbul İl Sağlık Müdürüyken, sonra da bakan olunca tarikatlara makam ve mevki aramakla meşguldünüz. Kamu hastanelerini bitirmekle, sağlığı ticarileştirmekle, randevu sorununu büyütmekle, ilaç sıkıntısı yaratmakla meşguldünüz. Bu ülkede güvenecek tek bir kurum bile bırakmadınız. Yitip giden hayatların hesabını hukuk önünde elbette bir gün vereceksiniz. O koltuğu "işgal" ettiğin her saniye için sana yazıklar olsun.