Denizli: Çeşme’mizde daha yeşil, daha mutlu bir gelecek inşa ediyoruz

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, yeşil alan, spor sahaları ve çocuk parklarında yapılacak yeni düzenlemeler için Park ve Bahçeler Müdürü Kürşat Yıldırım ile bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 16:18

Muhabir- Merve Ağrıç / İzmir Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Park ve Bahçeler Müdürü Kürşat Yıldırım ile yeşil alan, spor sahaları ve çocuk parklarında yapılacak yeni düzenlemeler için bir araya geldi. Toplantının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Lal Denizli, “2025 yılı için yeşil alan, spor sahaları ve çocuk parklarında yapılacak yeni düzenlemeler üzerine Park ve Bahçeler Müdürümüz Kürşat Yıldırım ile ön değerlendirme toplantımızı gerçekleştirdik. Komşularımızın ihtiyaçlarına yönelik daha güzel ve kullanışlı alanlar oluşturmak için çalışmalara başladık. Çeşme’mizin her köşesinde hayat bulan yeniliklerle, daha yeşil, daha mutlu bir gelecek inşa ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

YEŞİL ALANLARIN İNSAN SAĞLIĞINA VE PSİKOLOJİLERİNE ETKİLERİ

Açık alanlar insan psikolojisinde çok önemli bir yere sahip. Özellikle yeşil alanların depresyon riskini azalttığına, çocukların zihinsel gelişimlerine yardımcı olduğuna ve psikolojik rahatsızlıklarla özdeşleşen nöron aktivitelerini azalttığına dair güçlü kanıtlar bulunuyor. Yaşam alanındaki yeşil alan eksikliğinin ise zihinsel sağlığımız için fazlasıyla risk taşıdığı ortada. Bu nedenle çevremizde yeşil alanların bulunması önem taşıyor. Aynı zamanda açık havada yapılan egzersizler ve aktiviteler insan sağlığı ve psikolojisi konusunda önemli bir yere sahip. Bu nedenle belediyelerin yeşil alan ve açık hava alanlarında gerçekleştirdiği çalışmalar ve projeler büyük önem taşıyor.