DEÜ’DE Cumhuriyet coşkuyla kutlandı

Dokuz Eylül Üniversitesi, Cumhuriyet'in 101. yılını coşkuyla kutladı

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 16:04

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Cumhuriyet’in kuruluşunun 101’inci yılını Rektörlük yerleşkesinde düzenlediği etkinliklerle kutladı. Program, “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu bir konferansın yanı sıra Millî Mücadelenin Gazi Bayrakları sergisi ile zenginleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dilşen İnce Erdoğan yaptı. Konuşmasında, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’ne yönelik terör eylemini kınayarak başlayan Prof. Dr. Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet fikrini nasıl adım adım zafere taşıdığını vurguladı. "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum" dedi.

Etkinlik, İzmir Demokrasi Üniversitesi öğretim üyesi ve DEÜ mezunu Doç. Dr. Beral Alacı'nın “Atatürk ve Cumhuriyet” başlıklı konferansı ile devam etti. Katılımcılar, Türkiye’nin ilk bayrak müzesi olan DEÜ Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi koleksiyonundan geçici olarak Rektörlük Yerleşkesi'ne taşınan “Cumhuriyet’in Nişaneleri” sergisini gezdi.

Prof. Dr. Erdoğan, sergiye dair, “Asırlık geçmişe sahip gazi bayraklarımızın yer aldığı bu sergide, bu toprakları bizlere vatan olarak emanet eden kahramanlarımızı bir kez daha saygıyla andık. Varlık mücadelemizi nesilden nesile aktarmaya, bilim dünyasının temsilcileri olarak vatan ve bayrak sevgisiyle çocuklarımızı yetiştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikler devam edecek

DEÜ, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına çeşitli etkinliklerle devam edecek. 26 Ekim Cumartesi günü saat 16.30’da DEÜ Anadolu’dan Esintiler Halk Dansları Topluluğu’nun Konak Meydanı’nda gösterisi olacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ise İzmir Valiliği’nin kutlama ve yürüyüş programına öğrencileriyle katılacak.