Doğa dostu projeler Bayraklı’da tanıtıldı

Bayraklı’da "BiomaterialKIT - Sürdürülebilir Tüketim için Pratik ve Pedagojik Deneyim" projesi kapsamında doğa dostu uygulamaların tanıtıldığı bir sokak etkinliği düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 15:22

Bayraklı Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin ana faydalanıcısı olduğu proje Bayraklı Sevgi Yolu'nda gerçekleştirildi. Müzik dinletisi ile başlatılan etkinlik çevre dostu biyomalzeme ürünlerinin sergilenmesiyle devam etti. Katılımcılara, sürdürülebilir yaşam bilincinin artırılması hedefiyle sergilenen ürünlerin kullanımı hakkında detaylı bilgiler verildi.

“Gelecek nesillere daha iyi bir Bayraklı bırakmak için”

Etkinlikte konuşan Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "Çevre dostu projelerle gelecek nesillerin yaşamını iyileştirmek ve daha güzel bir Bayraklı bırakmak için bu tür projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için sürdürülebilir projelere imza atmak en büyük sorumluluğumuz. Hepimizin çevreye duyarlı olması gerekiyor. Uluslararası iş birliğiyle hayata geçirilen projelerle hem öğrenciler hem de yetişkinler için önemli bir bilinçlendirme fırsatı sunduk. Çevre dostu projelerle gelecek nesillerin yaşamını iyileştirerek daha güzel bir Bayraklı bırakmak için bu tür projeleri desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Çevre dostu ürünler sergilendi

Bayraklı Belediyesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen projesi kapsamında, Bayraklı Sevgi Yolu'nda çevre dostu ürünler sergilendi. Etkinlikte çok çeşitli atölyeler düzenlenirken etkinlikte katılımcılara sürdürülebilir yaşam konusunda önemli bilgiler aktarıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Dr. Gülizar Çalışkan Bilgin'in biyomalzeme tasarım uygulamaları büyük beğeni toplarken gençlerin sürdürülebilirlik konusunda farkındalık kazanması için Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi'nde eğitim alan 12-15 yaş arasındaki öğrencilere biyomalzeme kitlerinin kullanımı hakkında eğitimler verildi. Etkinlik sonunda katılımcılara soğuk sandviç, meyve suyu ve limonata ikram edilirken, öğrencilere ayrıca biyomalzeme kitleri hediye edildi.