Efes Selçuk Belediyesi'nden sınavlara hazırlanan öğrencilere destek

Efes Selçuk Belediyesi TYT ve LGS Süreç Değerlendirme Sınavları düzenleyecek.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 11:25

Efes Selçuk Belediyesi sınavlara hazırlanan öğrenciler için yeni bir fırsat sunuyor. Sınavlara hazırlanan öğrenciler için 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı içerisinde TYT ve LGS Süreç Değerlendirme Sınavları düzenlenecek.

“Amacımız öğrencilere destek olmak”

Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, öğrencilerin sınavlara hazırlanma süreçlerine destek olmak istediklerini belirterek şöyle konuştu;

“Öğrencilerimiz için sınavlara hazırlık süreci biraz zorlu, biraz meşakkatli, biraz da heyecan verici bir şekilde geçebiliyor. Biz bu süreçte birçok duyguyu bir arada yaşayan öğrencilerimiz için süreç değerlendirme sınavları düzenliyoruz. Onların sınavlara hazırlanırken kendilerini ölçmeleri, sınava dair heyecan ve kaygılarını kontrol edebilmeleri amacıyla düzenleniyoruz.

“Atığını Getir, Sınava Gir”

Sınavlarla birlikte çocuklara çevre bilincini de kazandırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Sengel, Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde düzenlenecek süreç değerlendirme sınavlarının katılım gösterecek öğrenciler plastik, cam ve pet şişe gibi geri dönüştürülebilir atıklar getirerek sınava katılabileceğini belirtti.

Atığını Getir, Sınava Gir kampanyası hakkında konuşan Sengel; “Öğrencilerimiz cam, plastik, pet şişe gibi geri dönüştürülebilir atıkları getirerek süreç değerlendirme sınavlarına girebilecekler. Bizim tek amacımız çocuklarımızın eğitim hayatında onlara katkı sunmak, onlar yarınlara hazırlanırken yanlarında olmaktır” ifadelerini kullandı.

Başvuru için son tarih 7 Ekim

Sınavlara hazırlanan öğrenciler için önemli bir deneyim olacak süreç değerlendirme sınavlarına katılım gösterecek öğrenciler için son başvuru tarihi 7 Ekim. Yapılan başvuruların ardından 12- 13 Ekim tarihlerinde LGS’ye hazırlanan öğrenciler için Süreç Değerlendirme Sınavı düzenlenecek. Sınav saatleri öğrencilere kısa mesaj yoluyla bildirilecek.