Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde aile tarımı güçlendiriliyor

CHP heyetine Efes Tarlası Yaşam Köyü’nü gezdiren ve buradaki çalışmaları aktaran Başkan Sengel, “Esas amacımız aile tarımını öne çıkarmak, korumak ve geliştirmektir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 15:06

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Mekin Tüzün, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile birlikte Efes Tarlası Yaşam Köyü’nü ziyaret etti. Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Efes Tarlası Yaşam Köyü’ndeki çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Sengel Toprak Okulu, Tohum Merkezi, İsmail Hakkı Tonguç Tarım Müzesi, Köy Enstitüleri Anı Odası ve plantasyon alanlarını anlattı.

Amacımız aile tarımını öne çıkarmak

Aile tarımını önemine değinen Başkan Sengel, “Bizim Efes Tarlası Yaşam Köyü ile esas amacımız aile tarımını öne çıkarmak, korumak ve geliştirmektir. Aile tarımına geri dönersek toprak sahibi olan babalar evlatlarına iş aramak zorunda kalmadıkları gibi üretimi belli bir seviyede devam ettirebilecekler. Burada ürettiğimiz fidelerin hepsinin tohumlarını alıyoruz. Ürettiğimiz fideleri de üreticilerimizle paylaşıyoruz” dedi.

“Tarıma ve üreticiye çok önem veriyoruz”

Erhan Adem ise Efes Tarlası Yaşam Köyü’nün önemli proje olduğunu belirterek, “Biz parti olarak tarıma ve üreticiye çok önem veriyoruz. Parti olarak tarım politikamızı aile tarımı üzerine ve üretime ve üreticiye verdiğimiz önem üzerine kurduk. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarım politikalarına hep beraber başlamış olduk” dedi.