Ege’de ruh sağlığını koruma hakkına dikkat çekildi

Ege Üniversitesi’nde düzenlenen 7’den 70’e Ruhuma Sağlık: Ruh Sağlığı Benim Hakkım söyleşide ruh sağlığını koruma hakkına dikkat çekildi

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 15:48

Ege Üniversitesi 70. Yıl Kutlama Etkinlikleri kapsamında Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı ve Öğrenci Dekanlığı iş birliğinde,7’den 70’e Ruhuma Sağlık: Ruh Sağlığı Benim Hakkım konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Gizem Engin, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Taylan Günay, öğrenciler, akademisyenler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

EÜ Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı ve Öğrenci Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şeyda Dülgerler moderatörlüğünde yapılan söyleşide Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Gizem Engin, etkinliğinde ruh sağlığının önemine değinmek istediklerini belirtti.

“Ruh sağlığı hakkımızı savunmalıyız”

Ruh sağlığının tanımı ve ruh sağlığını etkileyen faktörler hakkında açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Şeyda Dülgerler Doç. Dr. Dülgerler şöyle konuştu;

“Öncelikle sizlere sağlığın tanımını hatırlatmak istiyorum. Dünya Sağlık Örgütü anayasasında sağlık şöyle tanımlanmıştır. ‘Sağlık sadece hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, bedence, ruhça ve sosyal yönden tam iyilik halidir.’ Bu tanımda bedence ve ruhça iyilik hali sağlığın bilinen yönüdür. Hepimiz doğuştan ruh sağlığı hakkına sahibiz. Öncelikle bu hakkımızı sonuna kadar kullanmalı ve savunmalıyız. Olgun insan tanımını yapacak olursak, ruh sağlığı yerinde olan ve kendini seven birisinin tanımı yapmak yerinde olacaktır. Bu tanımdan yola çıkarak olgun insan olmak için temel ruh sağlığı hakkımızı aramalıyız” dedi.