Ege Üniversitesi’nden yeni faydalı model tescili

Ege Üniversitesi’nin hak sahibi olduğu yeni buluş Türk Patent ve Marka Kurumundan Faydalı Model tescili aldı

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 15:52

Ege Üniversitesi patent ve faydalı model başarılarına yeni bir tescil daha eklendi. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şafak Dağhan, Uzman Hemşire Ayşe Çetin ve Mekatronik Mühendisi Muhammed Sait Dem tarafından geliştirilen ‘Tıbbi Alanda Kullanılan Torbaları Ayrıştırma ve Boşaltma Cihazı’ adlı buluş Türk Patent ve Marka Kurumundan Faydalı Model tescili aldı.

Daha önce birincilik ödülü aldı

Cihazı nasıl çalıştığını ve amacını anlatan Prof. Dr. Şafak Dağhan şöyle konuştu;

“Tıbbi alanda torbaların ayrıştırma ve boşaltma işlemlerinin otomatik olarak yapılmasını sağlayan bu cihaz; tıbbi atık miktarının azaltılmasına katkı sağlamak, sağlık kurumlarında tıbbi atık için ayrılan ödenek maliyetini önemli ölçüde azaltmak, hastane ortamında yaşanan hijyen problemlerini ve personellerin zaman kaybını önlemek amacıyla geliştirilmiştir. Bu projemiz daha önce Hemşirelik Fakültesinde düzenlenen Düşünle Gel İnovatif Proje Pazarı II yarışmasında da birincilik ödülü almıştı”

Rektör Budak’tan tebrik

Prof. Dr. Şafak Dağhan’ı ve ekibini tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi özellikle son dönemde araştırma üniversitesi etiketi ile önemli başarılara imza atıyor. Üniversitemizde Ar-Ge ile Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları konularının bir kültüre dönüşmesinden duyduğum mutluluğu belirtmek isterim. Üniversitemizde oluşturduğumuz bilim üretme ekosistemi meyvelerini hem proje olarak hem buluş hem patent hem de faydalı model olarak veriyor. Bilime ve topluma katkı misyonumuz doğrultusunda yenilikçi ve girişimci bir anlayışla çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Şafak Dağhan hocamızı ve ekibini tebrik ediyorum” diye konuştu.