Ege Üniversitesi'ne TÜBİTAK’tan destek

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Doç. Dr. Gülcan Demiroğlu Topçu'nun yürüttüğü Krotalarya bitkisi projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 15:08

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gülcan Demiroğlu Topçu’nun yürütücülüğündeki proje, “Farklı Gelişme Dönemlerinin Alternatif Kaba Yem Kaynağı Krotalarya (Crotalaria juncea L.) Bitkisinin Bazı Verim ve Yem Kalite Özellikleri ile İn vivo - İn vitro Sindirebilirlik, Metabolik Enerji ve Enterik Metan Oluşumuna Etkilerinin Belirlenmesi” adıyla TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Doç. Dr. Gülcan Demiroğlu Topçu’yu makamında ağırlayarak tebrik etti. Rektör Budak, “Akademisyenlerimiz, multidisipliner bir anlayışla projeler üretmeye devam ediyor. Ziraat alanında köklü bir geçmişimiz var. Bu proje, Akdeniz iklim koşullarında Krotalarya bitkisinin potansiyelini değerlendirecek” dedi.

Doç. Dr. Topçu, proje ile ilgili olarak, “Krotalarya bitkisi, orijinal bir baklagil bitkisi olarak, İzmir’in Bornova ilçesinde farklı gelişme dönemlerinde verim ve yem kalitesi özelliklerini inceleyeceğiz. Projemiz, ruminant hayvanların beslenmesine yönelik önerilerde bulunmayı amaçlıyor” diye konuştu.

Projede, Ziraat Fakültesi öğretim elemanları Doç. Dr. Muazzez Cömert Acar, Dr. Şükrü Sezgi Özkan ve Öğr. Gör. Dr. Fatma Akkaya da araştırmacı olarak görev alıyor. Proje, tarım politikalarının gelişimine katkı sağlamayı ve yeni bitki türleri ile üretim sistemlerini zenginleştirmeyi hedefliyor.