Egeli genç araştırmacıya TÜBİTAK’tan destek

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Agah Kozan TÜBİTAK desteğiyle İngiltere gidecek

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 16:19

TÜBİTAK 2219 Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu almaya hak kazanan Arş. Gör. Dr. Kozan, İngiltere’nin Lancaster Üniversitesi'nde Investigation of an Approach for Combining Hypothesis Tests for Newly Emerging Events with Facility Location Optimization in Emergency and On-Demand Transportation-Acil Durum ve Talep Üzerine Taşımacılıkta Tesis Yerleşim Optimizasyonu ile Yeni Ortaya Çıkan Olaylar İçin Hipotez Testlerini Birleştirmeye Yönelik Bir Yaklaşım konulu araştırmayı yürütecek.

Yapılacak araştırmanın Ege Üniversitesinin uluslararasılaşma misyonuna katkı sağlayacağını aktaran Arş. Gör. Dr. Agah Kozan, “TÜBİTAK bursu sayesinde yapılacak olan araştırma faaliyeti ile Üniversitemiz ile Lancaster Üniversitesi arasında uluslararası iş birlikleri kurulma fırsatları sağlanmış olacak. Lancaster Üniversitesi, sadece İngiltere çapında değil dünyaca tanınan bir üniversite olma niteliği taşıyor. Gerçekleştireceğimiz bu araştırma ile yeni ortaya çıkmakta olan büyük fenomen durumlarında acil durum lokasyon optimizasyonu ele alınarak akademik alanda önemli katkılar sağlanması hedefleniyor” diye konuştu.

Rektör Budak’tan tebrik

Arş. Gör. Dr. Agah Kozan’ı makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Fen Fakültesi İstatistik Bölümünden Arş. Gör. Agah Kozan hocamız, TÜBİTAK Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu almaya hak kazanarak İngiltere’de bir yıl boyunca çalışmalarını yürütecek. Üniversitemizin markasını uluslararası arenada duyurmaya devam edeceğiz. Hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.