Ekonomi Üniversitesi’nden yeni kadro ilanı

Geçtiğimiz haftalarda öğretim üyesi kadrolarına alım yapacağını duyuran İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin yayınladığı yeni ilana göre 11 bölümde daha kadro açıldı

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 09:46

Muhabir - Berkay Erden / Yeni akademik takvim öncesi öğretim üyesi kadrolarına yeni akademisyenler arayan İzmir Ekonomi Üniversitesi bir ilan daha yayınladı. Resmi Gazete’de paylaşılan ilana göre üniversite toplam 13 öğretim üyesi alacakken bu alımların profesör, doçent, doktor öğretim üyesi ve araştırma görevlisi ünvanlarından yapılacağı kadrolara başvurular bugün başladı.

5 fakülte ve 1 meslek yüksek okulunda yeni kadro

Son başvuruların 16 Temmuz akşamına kadar yapılabileceğini söyleyen üniversiteye göre Mühendislik, Tıp, İşletme, Fen Edebiyat, Sağlık Bilimleri fakültelerinde ve meslek yüksek okuluna yeni öğretim üyeleri alınacakken; en çok alım 4’er kişi ile Mühendislik Ve Tıp Fakültesine yapılacak. Diğer fakültelere birer kişilik kontejyanın açıldığı belirtilen üniversitenin ilanında birden fazla kişinin alınacağı tek bölümün ise psikoloji bölümü olduğu görüldü. Kadro açılan diğer bölümler ise şu şekilde; Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Hacavılık ve Uzay Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Göğüs Cerrahisi, Göğüs Hastalıkları, Nükleer Tıp, Ekonomi, Psikoloji, Beslenme ve Diyetetik bölüemleri ile son olarak Grafik Tasarım programına alımlar yapılacak.

Alımlar için adaylardan bazı nitelikler isteyen üniversitenin ilanındaki detaylar ise şu şekilde;

Endüstri Mühendisliği için başvuracak Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim üyeleri adaylarının Endüstri Mühendisliği alanında Doktora derecesine sahip olması ve doçentliğini Endüstri Mühendisliği alanından almış olması istendi

Bilgisayar Mühendisliği için başvuracak Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim üyeleri adaylarının Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği veya Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği alanlarından birinde doktora derecesine sahip olması istendi.

Göğüs Cerrahisi için başvuracak  Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim üyeleri adaylarının Göğüs Cerrahisi Uzmanı olması ve Minimal İnvaziv Cerrahi konusunda deneyimli olması istendi.

Göğüs Hastalıkları için başvuracak  Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim üyeleri adaylarının Göğüs Hastalıkları Uzmanı olması ve Girişimsel Pulmonoloji konusunda deneyimli olması istendi.

Nükleer Tıp için başvuracak  Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim üyeleri adaylarının Nükleer Tıp Uzmanı olması ve Teranostik Tedaviler konusunda deneyimli olması istendi.

Diğer bölümler için sadece araştırma görevlisi alacağını duyuran üniversite grafik tasarım programı için ise öğretim görevlisi alacağını açıkladı. Adaylar için en az 70 ALES puanı  isteyen üniversite adayların çoğundan 85 yabancı dil puanı isterken sadece Beslenme ve Diyetetik adayları için 70 puanlık baraj koydu. Grafik tasarım programına başvuracakların ise yabancı dil puanından muaf olacağı açıklandı.