Engelli bireyler izcilik kampında buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen İzci Doğayı Sever ve Korur Yaz Kampı, Özdere'de devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2024 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2024 10:10

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen İzci Doğayı Sever ve Korur Yaz Kampı, bu yıl Özdere 100. Yıl Gençlik ve Spor Yerleşkesi’nde devam ediyor. İzcilik kampı, izcileri doğal kaynakları koruma, iklim değişikliği ve geri dönüşüm gibi konularda bilinçlendiriyor.

Kamp, dört ayrı oturumda iki gece ve üç gün süresince devam edecek. İlk oturumda engelli bireylerin de aralarında bulunduğu izciler, kamp ateşi eşliğinde sosyalleşme fırsatı buldular. Engelli Çalışmaları Şube Müdürü Emine Koç, kapsayıcı izciliğin engelli bireylerin doğayla bütünleşmesini sağladığını belirterek, “10 yıldır bu alanda öncü çalışmalar yapıyoruz. Türkiye genelindeki diğer belediyelere de rehberlik ediyoruz” dedi.

Kapsayıcı izcilik çalışmaları

Engelli Çalışmaları Şube Müdürü Emine Koç, “Kapsayıcı izcilik, engellilik alanında, engellilerin bir arada sosyalleşmesini sağlayan, onları doğayla bütünleştiren bir çalışma. Bu çalışma sayesinde, izcilerimiz bir gruba ait olmanın güzelliğini, izciliği öğrenerek keşfediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü olarak 10 yıldır engellilik alanında kapsayıcı izcilik çalışmaları yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi; engelli gençlerle, çocuklarla ve onların aileleriyle beraber düzenlenen kapsayıcı izcilik çalışmasında Türkiye’de öncü kurumlardan biri. İlçe belediyelerimizden Kemalpaşa Belediyesi’ne ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bu çalışmayı transfer ederek onlara da rehberlik ediyoruz. Engellilik alanındaki çalışmalara yeni boyut getiren kapsayıcı izcilik çalışmalarını, Türkiye’de engellilik alanında çalışan tüm arkadaşlarımıza tavsiye ediyoruz ve bunun için rehberlik yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı

Çok sayıda izci geldi

Kamp hakkında bilgi veren Uluslararası Daimi Baş İzci Lider Eğitimcisi Esin Akgür, “Kampımızda kapsayıcı izcilik çalışmaları yapıyoruz. Doğal kaynakları koruma konusunda izcilerimizi bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. İzmir’in tüm ilçelerinden çok sayıda izcimiz kampımıza geldi. İklim değişikliği, atık materyallerin geriş dönüşümü, doğal kaynakların korunması gibi pek çok konuda çalışma gerçekleştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Aileler memnun

Kampa katılan engelli izcilerin aileleri de çalışmadan çok memnun kaldıklarını belirtti. Nurten Çetin “Etkinliğe oğlumla katıldık ve çok mutluyuz. Oğlum bu kamplarda çok güzel şeyler öğreniyor. Çevresine karşı çok duyarlı biri. Çöp atmaz, suyu tasarruflu kullanır, arkadaşları ile iyi geçinir. Çok olumlu gelişmeleri oldu. Çevresini koruyan çocukların yetiştiğini görmek bizi çok mutlu ediyor. İzcilik çalışmalarını destekleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’a teşekkür ediyoruz” derken, Ayşe Çetin ise “Kızım buraya geldiği için çok mutlu. İzcilik faaliyetlerine katılacağı zaman erkenden kalkıp koşa koşa geliyor. Bize bu imkânları verdikleri için çok mutluyuz. Emeği geçen herkese ve destekleri için Başkanımız Dr. Cemil Tugay’a çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Dört ayrı oturum

Kamp süresince “Doğal Kaynakları Koru”, “Biyoçeşitliliği ve Yaban Hayatını Koru”, “İklim Değişikliğine Karşı Harekete Geç” ve “Atıkları Doğru Yönet, Geri Dönüşümü Destekle” temalarıyla dört ayrı oturum düzenlenecek. Her oturumun sonunda izciler tarafından hazırlanan manifestolar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a sunulacak. Bu kamp, izcilerin doğaya olan duyarlılığını artırmanın yanı sıra, sosyal sorumluluk bilincini de güçlendirmeyi hedefliyor.