Erdağ, yangınlarda canları pahasına mücadele eden itfaiyecilerin hak ettikleri değeri görmediğini belirtti ve "İtfaiyeciler, bilgi, tecrübe, cesaret ve özveri isteyen en riskli ve stresli mesleklerden birisini yapıyorlar. Silahı hortum, mermisi su olan, ateş savaşçılarıdır. Ancak ülkemizde itfaiye çalışanları, hortum tutan kişiler olarak görülüyor ve can güvenlikleri yok" dedi.
Görev başında yaralanan veya ölen itfaiyecilerin tazminat bile alamadığını vurgulayan Erdağ, "Maalesef itfaiyeciler, yasalara göre yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan memurlar olarak görülüyor. İtfaiyeci yangında geçim derdi aklına geliyorsa dikkati dağılır, kaza yapabilir" şeklinde konuştu.
Erdağ, gelişmiş ülkelerde itfaiyecilerin sosyal haklarının diğer mesleklere kıyasla daha iyi olduğunu belirterek, "Ülkelerin medeniyet düzeyi, itfaiyeye ve itfaiyeciye verdiği değerle doğru orantılıdır. Ülkemizde itfaiyeci imajını yükseltmek ve itfaiyeciye değerini vermek için sosyal hakları artırılmalı, teknik kadro verilmeli, yıpranma payı genişletilmeli, yasal hakları artırılmalı" dedi.
"İtfaiyecilik Küçümsenecek Bir Meslek Değildir"İtfaiyeciliğin küçümsenecek bir meslek olmadığını vurgulayan Erdağ, "İtfaiyecinin zorlu bir yaşamı vardır ve aldıkları ücret yeterli değildir. İtfaiyecinin yangında ölümü kader olmamalı, plastik yağmurlukla yangına gönderilmemelidir. Kişisel koruyucu teçhizat tamamlanmalıdır. Kutsal bir görevi yerine getiren itfaiyecilik mesleği cazip duruma getirilmeli ve eğitimine önem verilmelidir" dedi.
Tüm Yerel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ, itfaiyecilerin zor şartlar altında yürüttükleri bu kutsal görevi büyük bir özveriyle yerine getirdiklerini belirterek, onların hak ettikleri değeri görmeleri gerektiğini söyledi.