Erdağ: İtfaiyeciler haftasını kutlamıyoruz, haykırıyoruz!

Tüm Yerel Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ, itfaiyecilerin zorlu çalışma koşullarına değinerek,” İtfaiyeciler Haftası'nı kutlamıyoruz, hak ettikleri değerin verilmesi için haykırıyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 20:50
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 20:50

İtfaiyeciler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklama yapan Erdağ, itfaiyecilerin bilgi, tecrübe, cesaret ve özveri gerektiren, büyük risklerle dolu bir meslek icra ettiklerini söyledi.

İtfaiyeciler hak ettikleri değeri görmüyor

İtfaiyecilerin hak ettikleri değeri görmediklerini belirten Erdağ "Onlar; silahı hortum, mermisi su olan, ateş savaşçılarıdır. Her türlü koşulda tek amaçları kurtarmak, söndürmek ve yaşatmaktır. Ancak ne yazık ki, ülkemizde itfaiye emekçileri yalnızca 'hortum tutan kişiler' olarak görülüyor” ifadelerini kullandı.

Yasal düzenlemeler yetersiz

İtfaiyecilerin sosyal haklarının artırılması, mesleğin teknik kadro ve uzmanlık gerektiren bir sınıf olarak tanınması gerektiğini belirten Erdağ, "Görev başında yaralanan veya ölen itfaiyeciler tazminat bile alamıyor. Gelişmiş ülkelerde itfaiyecilik ayrıcalıklı bir meslekken, ülkemizde bu alandaki eksiklikler itfaiyecilerin can güvenliğini tehlikeye atıyor” dedi.

“İtfaiyecilerin ölümü kader olmamalı”

Erdağ itfaiyecilerin yıpranma payının genişletilmesi, teknik ekipmanlarının tamamlanması ve aldıkları ücretlerin yeterli seviyeye getirilmesi gerektiğini belirterek “İtfaiyecinin yangında ölümü kader olmamalı, plastik yağmurluklarla yangına gönderilmemelidir. Bu kutsal görevi yapan itfaiyeciler, sosyal haklarının genişletilmesiyle hak ettikleri onuru kazanmalıdır” diye konuştu.

Tüm Yerel Sen olarak, itfaiye emekçilerini sosyal medyada ve alanlarda mücadeleye çağıran Erdağ, "İtfaiyecilik kutsal bir meslek ve bu mesleğin onuru itfaiyecilere verilmelidir. İtfaiyeciler Haftası'nı kutlamıyoruz, hak ettikleri değerin verilmesi için haykırıyoruz," ifadelerini kullandı.